Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα της "Αλίκης μέσα από τον Kαθρέφτη" στην Αθήνα - Από την Πέμπτη η ταινία και στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα της "Αλ...

Θα προβάλλεται και σε 3d και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας της Disney «Η Αλίκη Mέσα από τον Kαθρέφτη» σε σκηνοθεσία James Bodin και παραγωγή του Τιμ Μπάρτον, που είναι το πολυαναμενόμενο φαντασμαγορικό sequel της πρώτης ταινίας «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον που το 2010 είχε φτάσει σε διεθνείς εισπράξεις το 1 δις δολάρια, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 22/5/2016 στην Αθήνα.

Το φιλμ θ’ αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες, και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, από αυτή την Πέμπτη 22 Μαΐου, σε διανομή από την εταιρεία Feelgood ενώ θα παίζεται και σε 3d και μεταγλωττισμένο.

Η ιστορία ξεκινά ακριβώς από το σημείο που την είχαμε αφήσει: η Αλίκη Κίνγκσλι (στο ρόλο και πάλι η Mia Wasikowska) έχει περάσει τρία ονειρεμένα χρόνια ταξιδεύοντας στη θάλασσα ως καπετάνισσα του ίδιου της του πλοίου. Όταν όμως επιστρέφει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει ότι πολλά έχουν αλλάξει κατά την απουσία της.

Στην επίσημη μεταγλωττισμένη πρεμιέρα της ταινίας, την Κυριακή 22 Μαϊου στα Village Cinemas στο The Mall Athens, οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν την ταινία μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, ενώ ένας ξυλοπόδαρος-κούνελος τους κατηύθυνε σε ειδικά στημένο χώρο με την ευγενική χορηγία του IKEA booth, όπου είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν ρολόγια, να κάνουν face painting και να πάρουν υπέροχα δώρα.

Στην επίσημη πρώτη της ταινίας στην Ελλάδα παρευρέθηκε και η ερμηνεύτρια Βίκυ Καρατζόγλου, η οποία δανείζει τη φωνή της στη μητέρα των δύο βασιλισσών, της Άσπρης και της Κόκκινης.

Επίσης οι λάτρεις του υπέρλαμπρου χολιγουντινού cast είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία και στην επίσημη υποτιτλισμένη πρεμιέρα, την Τρίτη 24/5 το βράδυ στον κινηματογράφο Αθήναιον, στους Αμπελόκηπους, στην Αθήνα.

Πριν από την ταινία, η Feelgood σε συνεργασία με το ΙΚΕΑ, ανήγγειλε στους εκλεκτούς καλεσμένους “It’s tea time!” και τους κάλεσε να ταξιδέψουν στιγμιαία στο χωροχρόνο και να φωτογραφηθούν σε ένα μαγεμένο σκηνικό εμπνευσμένο από μία από τις πιο όμορφες σκηνές της ταινίας.

Σύνοψη

Η Αλίκη Κίνγκσλι (Mia Wasikowska) έχει περάσει τρία ονειρεμένα χρόνια ταξιδεύοντας στη θάλασσα ως καπετάνισσα του ίδιου της του πλοίου. Όταν όμως επιστρέφει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει ότι πολλά έχουν αλλάξει κατά την απουσία της, όπως ο Αβεσσαλώμ που από μπλε κάμπια έχει γίνει μπλε πεταλούδα. Ο Αβεσσαλώμ την οδηγεί σε έναν μαγικό καθρέφτη μέσα από τον οποίο μεταφέρεται πίσω στο βασίλειο της Κατωχώρας. Εκεί ξανασυναντιέται με τους παλιούς της φίλους, το Άσπρο Κουνέλι,  τον Γάτο του Τσεσάιρ, τη Μουσκαρδίνα, τον Μαρτιάτικο Λαγό και τον Τρελοκαπελά (Johnny Depp) που δυστυχώς δεν είναι πια ο εαυτός του καθώς έχει πέσει σε κατάθλιψη.

Η Μιράνα (Anne Hathaway), η Λευκή Βασίλισσα, στέλνει την Αλίκη να βρει τον ίδιο τον Χρόνο (Sacha Baron Cohen), ένα παράξενο πλάσμα που είναι μισό άνθρωπος και μισό ρολόι, που είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον Τρελοκαπελά, καθώς είναι ο μόνος που κατέχει τη Χρονόσφαιρα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: James Bobin

Σενάριο:  Linda Woolverton

Παίζουν οι: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans.

Ακούγονται: Alan Rickman, Stephen Fry, Michael Sheen, Timothy Spall, Barbara Windsor, Paul Whitehouse, Matt Vogel.

Στα Ελληνικά ακούγονται οι: Στεφανία Φιλιάδη, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Τσάκα, Άριελ Κωνσταντινίδη, Κατερίνα Γκίρκις, Χρήστος Συριώτης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Πέτρος Σπυρόπουλος, Βίνα Παπαδοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Βίκυ Καρατζόγλου.

Κοστούμια: Colleen Atwood

Οπτικά Εφέ: Ken Ralston

Διευθυντής Φωτογραφίας: Stuart Dryburgh, ASC

Σχεδιασμός Παραγωγής: Dan Hennah

Μοντάζ: Andrew Weisblum

Μουσική: Danny Elfman.

Τραγούδι τίτλων τέλους:  Pink “Just Like Fire”.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

*Όπως λέγεται τα κοστούμια και εφέ της ταινίας είναι ασυναγώνιστα και ήδη θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για τα επόμενα Όσκαρ.

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Η Βίκυ Καρατζόγλου.

Η Βίκυ Καρατζόγλου.

Η Βίκυ Καρατζόγλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture