Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Τζέσυ Παπουτσή μιλά στο thebest.gr για την παράσταση που πρωταγωνιστεί στο Επίκεντρο+: "Καταθέτουμε ένα κομμάτι ψυχής"

Η Τζέσυ Παπουτσή μιλά στο thebest.gr για...

Και σήμερα στην Πάτρα η παράσταση "Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος"

Στην Πάτρα βρίσκεται η ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή καθώς πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Πρόκειται για μια "μαύρη" κωμωδία με πολλά μηνύματα και άφθονο γέλιο.

Ο Πατρινό κοινό υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την παράσταση που σήμερα θα ανέβει για τελευταία φορά στην πόλη και στο Επίκεντρο+. Μια ιδιαίτερη παράσταση που βασίζεται στις ερμηνείες των ηθοποιών προκειμένου να αποδώσει εναλλαγές που καθηλώνουν τον θεατή.

Το thebest.gr συνάντησε την Τζέσυ Παπαουτσή και μίλησε μαζί της για όλα.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Ποιά είναι η σχέση σας με την Πάτρα;

Είναι όμορφη. Έχω έρθει πολλές φορές λόγω παραστάσεων. Μου αρέσει η πόλη και οι άνθρωποι που είναι φιλόξενοι. Έχουν μια ιδιαίτερη γλύκα. Αυτή τη φορά είμαστε εδώ για το «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» και είμαι χαρούμενη με την υποδοχή και την ανταπόκριση του κόσμου.

«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Ιδιαίτερος τίτλος…

Σκοτεινός(γελάει). Μπορώ να πω ότι έχει σχέση με την παράσταση αλλά πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία. Είναι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου ο οποίος είναι ένα πολυτάλαντο πλάσμα. Μας έμαθε πολλά πράγματα.

Στην παράσταση βλέπουμε μια μητέρα που συναντά τον γιό της μετά από πολλά χρόνια λόγω της αποτέφρωσης της μητέρας της. Υποδύομαι μια μητέρα η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εμένα. Η έναρξη της παράστασης γίνεται με μια κηδεία και το έργο καταλήγει σε έναν γάμο. Ο κόσμος γελάει με τα αναπάντεχα που συμβαίνουν αλλά και με τα συναισθήματα των ηρώων. Υπάρχουν πολλές εναλλαγές και παιχνίδια ανάμεσα τους. Κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον αλλά η αλήθεια φαίνεται στο τέλος και κερδίζει η αγάπη.

Τι σας δυσκόλεψε σε αυτή την παράσταση;

Το ότι δεν μοιάζω καθόλου με την μητέρα που υποδύομαι. Έχω λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά. Θέλω όμως να ασχολούμαι με πράγματα που μου είναι δύσκολα γιατί θέλω επίσης και να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι μέσα από την προσπάθεια μπορώ να τα καταφέρω. Να καταφέρω να κάνω πραγματικότητα το όνειρο του σκηνοθέτη μου. Αυτό είναι σημαντικό για έναν ηθοποιό. Θέλω να ακολουθώ την σκηνοθετική γραμμή που μου δίνεται αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο να γίνει. Πρέπει να βγει από μέσα σου. Σε αυτό ο Γιώργος Καραμίχος είναι εξαιρετικός.

Τι σας έκανε να πείτε «ναι» στην παράσταση»;

Ο Γιώργος Καραμίχος, η παραγωγή, το έργο. Σε αυτό το έργο καταθέτουμε ένα κομμάτι ψυχής και ο κόσμος ξεχνιέται. Είναι σπουδαίο αυτό.

Πότε αισθάνεστε ευτυχισμένη μέσα σε μια θεατρική δουλειά;

Είμαι ένας άνθρωπος που αισθάνεται πάντα ευτυχισμένος. Πέρασα ωραία σε όλες μου τις δουλειές και με εξιτάρει κάθε φορά το καινούργιο που θα μου έρθει. Θέλω μια ή δυο φορές τον χρόνο να έρχεται κάτι απρόσμενο.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε πάρα πολύ να κάνετε στο θέατρο;

Θα ήθελα να κάνω κάποιες μεγάλες γυναίκες. «Τις φάλαινες του Αυγούστου», «Το αρσενικό και παλιά δαντέλα». Έργα  στα οποία υπάρχει ο ρόλος της μεγάλης και σκεπτόμενης γυναίκας.

Πώς αντιμετωπίσατε την τηλεόραση;

Όσα χρόνια ήμουν στο Εθνικό θέατρο δεν έκανα τηλεόραση γιατί δεν μας το επέτρεπαν. Αργότερα έκανα πολλές δουλειές στην τηλεόραση και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν όλες. Ξεχωρίζω το «Πάτερ ημών». Ήταν να συμμετέχω μόνο σε ένα επεισόδιο σαν κοινωνική λειτουργός αλλά ο Κώστας Καρράς μου είπε: «Δεν θα φύγεις». Είχαμε κοινούς κώδικες με τον Κώστα. Είχαμε γνωριστεί στο Εθνικό θέατρο Ακόμα και αν κάναμε λάθη ξέραμε να τα διορθώνουμε αμέσως μαζί.. Θυμάμαι κάποτε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων συνεννοήθηκε με τους τεχνικούς «να κάνουν σεισμό». Κουνιόντουσαν τα πάντα. Βρέθηκα σε πανικό. Ενώ δεν φοβάμαι τον σεισμό από την ταραχή μου «πέρασα από πάνω του».

Ξεχωρίζω επίσης τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη. Ήταν προχωρημένη σειρά. Τώρα δεν μου προτείνουν πράγματα στην τηλεόραση. Μόνο κανένα guest, πράγμα που δεν με ενδιαφέρει.

Υπάρχουν στιγμές που μελαγχολείτε όταν σκέφτεστε το παρελθόν;

Μελαγχολώ μόνο όταν σκέφτομαι τους ανθρώπους που έχουν φύγει. Το παρελθόν δεν το σκέφτομαι. Δεν μετανιώνω, αλλά δεν μπορώ να ξεπεράσω τις απωλειές.

Σην συνείδηση του κοινού είστε μια κωμική ηθοποιός. Δυσκολευτήκατε να δείξετε και άλλες πλευρές σας;

Δεν έχω δυσκολευτεί. Το έχω δείξει μέσα από παραστάσεις. Πολλές φορές μου έχουν πει ότι είμαι καλύτερη στο δράμα. Το να κάνεις κάποιον να γελάσει είναι πιο εύκολο από το να τον κάνεις να κλάψει. Εάν ο ηθοποιός δεν έχει να πει κάτι, είτε αστείο είτε σοβαρό, δεν υπάρχει νόημα.

Η σχέση σας με το κοινό;

Προσπάθησα εδώ και πολλά χρόνια να χωρίσω την ζωή μου από την δουλειά μου. Χαίρομαι να βλέπω τον κόσμο που έρχεται στην παράσταση αλλά μετά είμαι η Τζέσυ.  Αγαπώ τόσο πολύ αυτή την δουλειά που ενώ την κάνω 40 χρόνια αισθάνομαι σαν να τελείωσα την σχολή χθες. Δεν θεωρώ ότι είμαι καλύτερη από κάποια άλλη αλλά σέβομαι πολύ την δουλειά που κάνω και τον κόσμο που έρχεται να με δει. Το να έρθει κάποιος να με δει στο θέατρο το θεωρώ μεγάλη τιμή.

Καταφέρατε να ισορροπήσετε ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή…

Ναι. Δεν υπάρχει μυστικό γι΄ αυτό. Απλά είμαι αυθόρμητη, δεν κάνω τίποτα προγραμματισμένο. Θεωρώ τον εαυτό μου χορτάτο και ευτυχισμένο και στην δουλειά και γενικότερα στην ζωη. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Δεν ζήλεψα ποτέ στην δουλειά. Δεν φοβήθηκα ποτέ, μόνο νευρίασα. Όταν έβλεπα κοπέλες που κοίταγαν με υπεροψία επειδή είχαν κάποιο μέσο. Επειδή όμως πιστεύω πολύ στο θεό, με την βοήθεια του έμαθα να συγχωρώ. Στο θέατρο με φωνάζουν «ευχαριστώ και συγγνώμη» επειδή τα λέω και τα εννοώ.

Πώς φαντάζεστε τον αυτό σας αρκετά χρόνια μετά;

Είμαι ήδη αρκετά μεγάλη. Θέλω να δουλεύω μέχρι εκεί που μπορώ. Φαντάζομαι τον εαυτό μου με ένα εγγονάκι. ‘Έχω αγάπη για όλα τα παιδιά.

Ευχές για τους αναγνώστες μας….

Στην Πάτρα στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγίου Διονυσίου και Νόρμαν, η μαύρη κωμωδία με τίτλο «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» που ξεκινά από την αποτέφρωση της γιαγιάς και καταλήγει σε ένα γάμο.
Σιμόν - ο γιος. Μαντλέν - η μαμά του. Αν - ο παιδικός του έρωτας. Ένα τρίγωνο με πολύ εύκαμπτες γωνίες.
Ένα ατύχημα με την τεφροδόχο της γιαγιάς αποτελεί την αφορμή για ένα άγριο και διασκεδαστικό παιχνίδι συναισθηματικών εναλλαγών ανάμεσα στο πένθος και στον έρωτα. Τρία πρόσωπα εκτός τόπου και χρόνου που καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τους φόβους και τις επιθυμίες τους και να έρθουν αντιμέτωποι με τα συμπλέγματα τού παρελθόντος και τα φαντάσματα τού μέλλοντος.

Σκηνοθέτης: Γιώργος Καραμίχος.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Μαντλέν: Τζέσυ Παπουτσή
Σιμόν: Δημήτρης Λιακόπουλος
Αν: Μαρλέν Σαΐτη

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας, Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Νασιάκος, Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα, Σχεδιασμός ρούχων: Χριστίνα Πανοπούλου, Φωτογραφίες: George Alexandrakis, Art work: Amarildo Topalis.
Διάρκεια: 70 λεπτά.

*Στο Επίκεντρο+ θα παιχθεί η παράσταση στις 23, 24 και 25 Μαίου στις 21.15 το βράδυ.

Τιμές Εισιτηρίων: 14 € είσοδος, 12 € προπώληση, 10 € μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, ομαδικά)
Τηλ. κρατήσεων: 2610 46 10 50

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight