Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

JOACHIN ZUHN: Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΖΑΖΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ... REAL STAR ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 3/6

JOACHIN ZUHN: Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΖΑΖΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ....
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Γεύση από «προχώ» τζαζ σκηνή Παρισιού και Νέας Υόρκης

Πάνε οι καιροί που «μετράγαμε» παγκόσμιες διασημότητες στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου. Φέτος, στις 3 Ιουνίου (Παρασκευή 9.30 μ.μ.) το καθιερωμένο τζαζ τριήμερο Jazz + Πράξεις με την υποστήριξη του Goethe Zentrum Patras αποτελεί τη μοναδική αφορμή να μας επισκεφθεί αλλοδαπός αστέρας διεθνούς κλάσης: ο βετεράνος τζαζίστας Joachin Zuhn είναι η super star βεντέτα του καλοκαιριού. To όνομά του ξεσηκώνει τους λάτρεις της τζαζ που «δεν χάνουν» τις βραδιές στο Παλαιό Νοσοκομείο αλλά και όσοι  δεν ανήκετε σε αυτή τη μερίδα ακροατών, δεν θα πείτε όχι σε «πειραγμένους» Doors από άκρως τολμηρούς δεξιοτέχνες του πιάνου, των ντραμς και του μπάσου! Σημειώστε στην ατζέντα σας λοιπόν Joachin Kuhn Trio για να είστε εκεί.

 

 

O 72χρονος κοσμογυρισμένος γερμανός βιρτουόζος ξεκίνησε τη μουσική του πορεία ως κλασικός πιανίστας κονσέρτων αλλά το 1961 (με την επιρροή του κλαρινετίστα αδελφού του) στράφηκε και αφοσιώθηκε στη τζαζ δημιουργώντας το δικό του τρίο. Από το 1968 ζει στο Παρίσι παίζοντας με τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους.  Το 1969 ηχογράφησε το αριστουργηματικό άλμπουμ «Blood Rockers», ορόσημο για τη μετέπειτα καριέρα του.  Εχει μεγάλη δισκογραφία σόλο ή σε σύνολα, με free ερμηνείες στο πιάνο και στα ηλεκτρονικά keyboards και είναι κάτοχος του κορυφαίου βραβείου Echo Jazz για τη συνολική του προσφορά. Ασυζητητί πρωτοπόρος, αναμιγνύει αυτοσχεδιασμό, τζαζ, ροκ, κλασικό πεντάγραμμο με απαράμιλλη φαντασία, δυνασμισμό και ένταση. Εκπροσωπεί την οικουμενική αβάν γκαρντ τζαζ σκηνή έχοντας κάνει θραύση σε μέρη με φανατικό τζαζ κοινό, όπως Παρίσι, Λος Αντζελες, Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Αμβούργο.

Υπόσχεται να μας σαγηνεύσει με εμπνευσμένες διασκευές πασίγνωστων κομματιών των Doors («Τhe End» και «Riders on the Storm»), Gil Evans-Miles Davis («Blues for Pablo»), Krzysztof Komeda («Sleep Safe and Warm» από το φιλμ «Το Μωρό της Ρόζμαρι» και «Kattorna»), George Gershwin («Summertime»). Επιπλένον θα παρουσιάσει τον τελευταίο του δίσκο «Beauty & Truth» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη διάσημη δισκογραφική εταιρεία ACT Records με το τρίο που ο ίδιος αποκαλεί «νέα, συναρπαστική dream team». Μιλάμε για τον πολυβραβευμένο γερμανό ντράμερ Eric Schaefer, κορυφαία μορφή της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής και τον καναδό κοντραμπασίστα Chris Jennings με έδρα το Παρίσι μέλος του σπουδαίου κουαρτέτου του Dhafer Youssef που σμίγουν συναρπαστικά με τον Kuhn. Και τους τρεις θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε live στο γνώριμο, πράσινο κήπο της ανω πόλης κάτω απ΄τ’ άστέρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View