Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεκάδες εκπαιδευτικοί από Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία, Τουρκία και Ιταλία στην πόλη στο πλαίσιο του ERASMUS+

Πάτρα: Δεκάδες εκπαιδευτικοί από Σουηδία...

Επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί και συντονίζει το 15ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας με τίτλο “TECHNOLOGY FOR LIFE”, αντιπροσωπεία 19 εκπαιδευτικών από τη Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία, Τουρκία και Ιταλία μαζί με τους υπεύθυνους του προγράμματος επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Στη συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Μπαρής, η Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης με έδρα την Πάτρα κ. Αγάθη Ρογδάκη, η Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κ. Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν, η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης κ. Έλενα Σαρλή καθώς και τα μέλη της Ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Ηλίας Κουρτέσης και κ. Θωμάς Μπουλιέρης.

Η συνάντηση κύλησε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν σύντομα το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους και παρουσίασαν ζωηρό ενδιαφέρον για τη διάρθρωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο και τους παρουσίασε εκτενώς ο κ. Γιαννόπουλος, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες ενώ τον ενημέρωσαν εκτενώς για τις συνεργατικές τους δράσεις στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια ανταλλαγής εμπειριών ανέφεραν πως έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο αναγνωστικής δεξιότητας των Ελλήνων μαθητών των πρώτων τάξεων του Δημοτικού όπως επίσης και από το ομαδοσυνεργατικό κλίμα που επικρατούσε στο σύνολο των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου που επισκέφθηκαν.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος τους ευχήθηκε καλή διαμονή, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο τους, στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του προγράμματος, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του διετούς προγράμματος “Technology for Life”.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις