Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: 43 χρόνια μετά η Αναπαράσταση της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου - Για πρώτη φορά μετά το 1973!

Καλάβρυτα: 43 χρόνια μετά η Αναπαράσταση...

Στις 12 Ιουνίου

Σε συνέχεια της μακράς σειράς εορτασμών της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου που κάθε χρόνο συνδιοργανώνουν η Ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και η Παγκαλαβρυτινή Ένωση,  φέτος στις 12 Ιουνίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 09,30-12.30  με συντονισμό της «Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως» και  συνεργασία πολλών Συλλόγων της περιοχής (συνολικά συμμετέχουν 9 μεγάλοι Σύλλογοι), διοργανώνεται ο επετειακός Πανηγυρικός Εορτασμός της σημαντικής αυτής επετείου με την παρουσίαση της ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ για πρώτη φορά μετά το 1973.

Η εκδήλωση αρχικά θα λάβει χώρα στον εσωτερικό χώρο έξω από τον Ιστορικό Ναό της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας όπου θα γίνει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Καθηγητή κ Αθανάσιο Καψάλη, Αν. Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας.

Θα ακολουθήσει η Αναπαράσταση της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ του 1827, που θα ξαναπαρουσιαστεί μετά από 43 χρόνια (από το 1973), από εθελοντές μη επαγγελματίες  Καλαβρυτινούς ηθοποιούς, προερχόμενους από 9 Καλαβρυτινούς Συλλόγους.

Με την ολοκλήρωση της Αναπαράστασης θα γίνει παρουσίαση του Ηρωικού Καλαβρυτινού Τραγουδιού της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1821).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις