Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Κέντρο 21», ένα πρωτότυπο έργο από την θεατρική ομάδα «Απείκασμα» του Παμμικρασιασιατικού Συνδέσμου Πατρών

«Κέντρο 21», ένα πρωτότυπο έργο από την ...

Ανεβαίνει στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στο θέατρο του Συνδέσμου, στην οδό Φωκαίας

Η θεατρική ομάδα «Απείκασμα» του Παμμικρασιασιατικού Συνδέσμου Πατρών θα παρουσιάσει στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 το θεατρικό της έργο «Κέντρο 21», ένα πρωτότυπο έργο που προέκυψε από τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς των μελών της ομάδας πάνω σε κρίσιμα ερωτήματα του καιρού μας.

Εννέα πρόσωπα καλούνται σε ένα Κέντρο Πιστοποίησης, όπου βρίσκονται αντιμέτωπα με καταστάσεις που λίγο διαφέρουν από όσα καθημερινά βιώνουμε. Πώς απαντά κανείς στους μηχανισμούς αναπαραγωγής του φόβου και της υποταγής; Πώς μετατρέπεσαι σε απλό παρατηρητή της έκπτωσης και της φτωχοποίησής σου;

Πώς πείθεσαι για την εσωτερική σου γύμνια και για τη ματαιότητα της όποιας αναζήτησης και αντίστασης; Είναι μοιραία η υποταγή; Κι αν όχι, από πού θα αντλήσεις δυνάμεις για να ορθώσεις το ανάστημά σου; Ερωτήματα καίρια που αντιστοιχούν σε κρίσιμες αποφάσεις και επιλογές.

Το έργο δεν επιχειρεί να δώσει έτοιμες απαντήσεις κι όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, γράφτηκε και στήθηκε έτσι ώστε να βρίσκεται σε μόνιμο διάλογο με το θεατή. Με τους φόβους του, με τις ψευδαισθήσεις του, με την απόγνωσή του, αλλά και με την αγωνία του «να πει στους άλλους και να δώσει μιαν αλήθεια». Στόχος μας είναι από αυτή τη συνάντηση να βγούμε όλοι περισσότερο πλούσιοι σε αποθέματα ψυχής, πολύτιμα εφόδια για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στις 21.15 στο θέατρο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, στην οδό Φωκαίας 26, πλατεία Ελευθερίας, στην Πάτρα.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Τηλ. για κρατήσεις θέσεων: 6951447315-16.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Διονυσία Ασπρογέρακα, Βασίλης Καλαντζής, Μενέλαος Κάραλης, Τάνια Κοκκινογένη, Αλέκα Κωνσταντακοπούλου, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινάκος, Τέτα Μενιγή, Ρούσα Μπιθέλη, Αλεξάνδρα Νικολοπούλου, Μαριάνθη Παπαδοπούλου, Γιάννης Σιδέρης, Μαρία Σιδέρη, Μαρία Σταματοπούλου, Λεμονιά Συρίου.

Κείμενο: Γιάννης Σιδέρης

Σκηνοθεσία: Διονυσία Ασπρογέρακα, Ρούσα Μπιθέλη

Επιμέλεια Κίνησης: Ρούσα Μπιθέλη

Μουσική: Γιώργος Δρίτσας

Τραγούδι: Φραγκούλης Αγουρίδης, Φλάουτο: Γιώτα Ανδριοπούλου, Ηλεκτρική κιθάρα: Μπάμπης Δρίτσας, Παιδική χορωδία: Μιχάλης Δρίτσας, Ναυσικά Τσιμπουξή, Βασίλης Τσιμπουξής.

Σκηνικά –κοστούμια: τα μέλη της ομάδας

Σχεδιασμός –εκτύπωση αφίσας, προσκλήσεων: Πέτρος Κούλης

Σχεδιασμός προγράμματος: Ιωάννα Νικήτα

Φωτογραφίες: η ομάδα φωτογραφίας του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture