Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεύτηκε ο Πατρινός ιατρός ακτινολόγος Ιωάννης Παπαδημητρίου

Κηδεύτηκε ο Πατρινός ιατρός ακτινολόγος ...
Μαρτάτος Tάκης

Για την προσφορά του εκλιπόντος μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Εκπροσωπούσε την παλαιά γενιά επιστημόνων ιατρών της πόλης της Πάτρας και σίγουρα η απώλεια του προξενεί σε όλους ιδιαίτερη θλίψη.

Ο λόγος για τον ιατρό ακτινολόγο Ιωάννη Παπαδημητρίου που έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια και κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαΐου 2016, στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών ενώ ακολούθησε η ταφή του στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών στη Λεύκα.

Στην εξόδιο ακολουθία του ιατρού Γιάννη Παπαδημητρίου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν εξαιρετικό επιστήμονα και ευεργέτη.

Στην κηδεία παρέστησαν και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Μαζαρακίου (εκφωνήθηκε και επικήδειος από εκπρόσωπο της κοινότητας) μιας και ο ιατρός Ιωάννης Παπαδημητρίου καταγόταν από το Μαζαράκι του νομού Αχαΐας όπου είχε γεννηθεί το 1925.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας διακεκριμένος ιατρός και μεταξύ των τριών πρώτων ραδιοθεραπευτών της χώρας με μακρά και αξιοσημείωτη ιστορία. Είχε φοιτήσει την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε λάβει την ειδικότητα του ακτινολόγου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας».

Το 1957 ήρθε στην Πάτρα όπου και ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του τότε Δημοτικού Νοσοκομείου της πόλης που στεγαζόταν στην άνω πόλη, κάτω από το Κάστρο. Στο νοσοκομείο παρέμεινε μέχρι το 1985.

Ευτύχησε να αποκτήσει τρία παιδιά, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου βιολόγο, ιδιαίτερα γνωστό από την κοινωνική του παρουσία και την ενασχόληση του με τα κοινά (ο γιος του είχε εκλεγεί Δημοτικός σύμβουλος Πατρέων), την Αναστασία έμπορο και τη Γεωργία που είναι ρεφλεξιολόγος στην Αθήνα ενώ είχε τη χαρά να δει και τρία εγγόνια.

Στην κηδεία του Γιάννη Παπαδημητρίου στο ναό της Παντάνασσας παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με τη σύζυγο του Αναστασία Μανωλοπούλου, πολλοί ιατροί όπως ο Γεράσιμος Ρηγόπουλος της ομώνυμης κλινικής, κ.α.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Φιλοπτώχου ταμείου του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις