Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκινητική η εκδήλωση στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο για τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Συγκινητική η εκδήλωση στον Παμμικρασιατ...

Παρέστη και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 23/5/2016, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Παμμικρασιατικού, στην οδό Φωκαίας κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, ζωντάνεψαν μνήμες των τραγικών στιγμών που έζησε ο ελληνισμός του Πόντου στα χρόνια της εθνικής καταστροφής.

Ένα θεατρικό δρώμενο, με αναφορά στα γεγονότα της γενοκτονίας, τον ξεριζωμό και των επαναπατρισμό των Ποντίων στην Ελλάδα, «ταξίδεψε»  τους θεατές στις χαμένες πατρίδες! Οι απαγγελίες για το ιστορικό της γενοκτονίας, τα μοιρολόγια και οι χοροί του Πόντου, αποδόθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο από το Ποντιακό Χορευτικό Τμήμα του Παμμικρασιατικού γι αυτό και καταχειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Μιχ. Τσοπανίδης και ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος αναφέρθηκε με βιωματικό τρόπο στα γεγονότα της γενοκτονίας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων κάλεσε όλους τους συνδέσμους των Ποντίων, να συνεργασθούν από κοινού, να συζητήσουν και -  για την ιστορική αλήθεια -  να καταγράψουν τα γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν στη γενοκτονία.

Χαιρετισμό έκανε και ο εικαστικός Τάκης Βαρελάς, ο οποίος έχει δωρίσει στον Παμμικρασιατικό δέκα πίνακες, που έχουν ως θέμα τη Γενοκτονία.

Επίσης, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του Προσφυγικού Συνοικισμού Μικρασιατών Γηροκομείου, του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Αχαίας, του εκπολιτιστικού συλλόγου Τέρψης καθώς και οι αντιδήμαρχοι Πάτρας Διον. Πλέσας και Παν. Μελάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Παμμικρασιατικός, στον αίθριο χώρο του, πρόσφερε παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις