Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον εορτασμό της Διεθνούς...

Η γιορτή συνδυάστηκε με τα εγκαίνια της μαθητικής έκθεσης κόμικς «Πάνω στη γραμμή του χρόνου»

Με μεγάλη ανταπόκριση και ενθουσιασμό από το κοινό, γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με τα εγκαίνια της έκθεσης κόμικς με τίτλο «Πάνω στη γραμμή του χρόνου» την περασμένη Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.

Το Μουσείο πλημμύρισε με μαθητικές φωνές και χαμόγελα μικρών και μεγάλων που έκαναν όλοι μαζί ένα μικρό ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα από  πολύχρωμες και συναρπαστικές ιστορίες κόμικς, με δικούς τους πρωταγωνιστές, ζωντανεύοντας τη ζωή στην αρχαιότητα.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Αρσακείου, Δρεπάνου, Καμινίων, Λακκόπετρας, Σαραβαλίου, Ελίκης, 4ου, 15ου, 26ου, 44ου,  55ου Δημοτικών Σχολείων Πατρών  και οι εκπαιδευτικοί τους  συμμετέχοντας στο Πολιτιστικό Δίκτυο "Πάνω στη γραμμή του χρόνου", εμπνεύστηκαν  από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας και έπειτα από την παρακολούθηση ειδικά διαμορφωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργικών εργαστηρίων, μας ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της μυκηναϊκής και ρωμαϊκής Αχαΐας και  μέσα από το κόμικς, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Στόχος της όλης δράσης που ξεκίνησε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και ολοκληρώθηκε με την έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ήταν είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να κατανοήσουν τη γραμμή του χρόνου και να αποκωδικοποιήσουν τα μουσειακά εκθέματα μέσα από τη διαθεματική, διερευνητική και βιωματική προσέγγισή τους.

Σκοπός τέλος, ήταν τα παιδιά να εκτιμήσουν την αξία της όλης διαδικασίας μελέτης, ερμηνείας και κατανόησης της ιστορίας μέσα από τα μουσειακά εκθέματα, να ασκηθούν στην παραγωγή λόγου και τέχνης και να ψυχαγωγηθούν.

Η μεθοδολογία της δικτυακής εργασίας φορέων πολιτισμού και εκπαίδευσης είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική για την ενίσχυση της βιωματικής μάθησης και τη διαμόρφωση θετικής στάσης των μαθητών, μελλοντικών πολιτών προς τα μουσεία και τους χώρους πολιτισμού.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ανδρεάννα Κουφού, Γεωργία Μανωλοπούλου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Θανάσης Θεμελής.

Συνεργάτες Δικτύου: Το δίκτυο υποστήριξαν οι εικαστικοί Θανάσης Θεμελής, Αργυράτος Ευθύμης, Γιαννούλη Χαρά, Αγγελόπουλος Ανδρέας και οι ομάδες COMICDOM και ΜΙΤΟΣ.

Συντονίστρια Πολιτιστικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Ανδρεάννα Κουφού.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικής δράσης Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών/ΕΦΑΑ:Γεωργία Μανωλοπούλου.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας βρίσκεται στη Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 38-40. Τηλ. 2613 616100.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture