Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ημερίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα: «ΕΜΕΙΣ οι γείτονες, Ξαναχτίζουμε τη Σύγχρονη Γειτονιά μας, Επειδή …μας αφορά»-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ημερίδα κοινωνικής δικτύωσης με θ...

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου

Την  Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑ της Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» για έναν άλλον τρόπο ζωής με μεγάλη επιτυχία,   ημερίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα: «ΕΜΕΙΣ οι γείτονες, Ξαναχτίζουμε τη Σύγχρονη Γειτονιά μας, Επειδή …μας αφορά».

Την φροντίδα της διοργάνωσης είχε αναλάβει η ομάδα εθελοντών της  ΠΡΟΤΑΣΗΣ, ΔΙ.Ο.Δ.Ο.Σ.Σ.Σ. (Δικτύωση, Δράση Ομάδας για Συνεργασία, Συμπόρευση, Συνάντηση) η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης «Κοινωνική Δικτύωση», τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ως δράση, την αναζήτηση της δυνατότητας σύνδεσης με κατοίκους και φορείς της περιοχής  Αγίου Διονυσίου, Αγίου Αλεξίου, Αγίας Σοφίας και την ανάπτυξη συνεργασίας με σκοπό την ενδυνάμωση των μελών του κοινωνικού ιστού της γειτονιάς και την προαγωγή της πρόληψης για ποιότητα ζωής . Η αθρόα προσέλευση των «γειτόνων» μεταξύ των οποίων φορείς και πρόσωπα καθώς και οι αναφορές επιλεγμένων ομιλητών  σε ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στοιχεία που όρισαν την γειτονιά στο παρελθόν και την προσδιορίζουν στο σήμερα , δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα που αναβίωσε μνήμες αλλά χάραξε ταυτόχρονα και νέες προοπτικές.

Οι νέες αυτές προοπτικές που θα αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής θα συντεθούν με όραμα, προσοχή και σεβασμό στην αυτοτέλεια του κάθε φορέα και θα στηριχθούν στην δυναμική που φέρνει «η ισχύς εν τη ενώσει» με απώτερο σκοπό τη ανάληψη ευθύνης και έργου των πολιτών για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν.  Την αισιόδοξη  αυτή προοπτική επισφραγίστηκε  ένα μικρό γλέντι που ακολούθησε με μουσική τραγούδι και χορό. Την αρχή έκανε η  μπάντα και το παιδικό χορευτικό τμήμα του  μουσικοχορευτικού Ομίλου του Ι.Ν. της  Αγίας Σοφίας με την ευθύνη της κας Γιάννας Μαρτζάκλη και την μουσική διεύθυνση του κου Νίκου Λιόπετα. Ακολούθησαν οι χορωδοί του Μουσικοχορευτικού  ομίλου  «Αριστείδης Μόσχος» συνοδευόμενοι παράλληλα με τραγούδι  και χορό από όλους  τους  παριστάμενους .Οι πλούσιοι μεζέδες και τα γλυκίσματα  που έφτιαξαν οι εθελοντές της ΠΡΟΤΑΣΗΣ και προσέφεραν καταστήματα της περιοχής έκλεισαν την ημερίδα με μια γλυκιά γεύση εθελοντισμού.

Πιο συγκεκριμένα μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΡΟΤΑΣΗΣ , κο Αντρέα Σαμοθρακίτη και την εισαγωγή  στη ημερίδα από τις συντονίστριες της ομάδας ΔΙΟΔΟΣΣ , κυρίες Ρένα Πεγιάζη και Ελένη Κοτά-Μπαλαδάκη προβλήθηκε το  βίντεο της ομάδας  «Η γειτονιά μας στο χθες και το σήμερα». Στην συνέχεια στο πρώτο μέρος της ημερίδας  παρατέθηκαν σχολιασμοί και αναφορές σε ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά  χαρακτηριστικά που όρισαν την πορεία της γειτονιάς από την κα Γιώτα Καϊκα-Μαντανίκα, φιλόλογο-συγγραφέα  και θέμα: «Η ιστορία της γειτονιάς μας», από τον κοΑντώνη Γρίμα και θέμα : «Η καθολική κοινότητα της γειτονιάς», από τον  κο  Πέτρο Καθρέπτα, πρόεδρο του  «Ν.Ο.Π.», από  το Θεόδωρο Κανελλόπουλο μέλος του ΔΣ  της  «Ε.Α.Π.» και από  την κα Σταματία Αργυροπούλου,  συνταξ.  νηπιαγωγό-συγγραφέα, μέλος  της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ με θέμα: «Περιγράφοντας  το  σχολείο  του  χθες».

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρατέθηκαν  Αναφορές σε κοινωνικά και πολιτιστικά στοιχεία  που ορίζουν το παρόν της γειτονιάς από τον π. Στυλιανό Μασσαρά, πρεσβύτερος Ι. Ν. Αγίας Σοφίας, απο τον κο Ηλία Δημητρόπουλο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ναυπακτίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος»,  από τον κο Γιώργο Αποστολάκη,  π/πρόεδρος της ΄Ενωσης Κρητών «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», από  την κα  Γιοβάννα Μακρυγιώργου, αντιπρ/δρο Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Αριστείδης Μόσχος», από τον κο  Ξενοφ. Σταύρακα, προπονητή σχολής TAE KWON DO «ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ και τέλος από την κα Αγγελική Πούντζα, εκπαιδευτικό, μέλος της ομάδας ΔΙ.Ο.Δ.Ο.Σ.Σ.Σ. η οποία παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Η συμβολή του σχολείου στην προαγωγή της πρόληψης για ποιότητα ζωής».

Το τρίτο μέρος της ημερίδας συντόνισε ο Βασίλης Πασσάς, ιατρός, Δρ. Παν/μίου Αθηνών και επιστημονικά Υπεύθυνος της ΠΡΟΤΑΣΗΣ με θέμα «προοπτικές της κοινωνικής Δικτύωσης- προτάσεις-σύσταση διερευνητικής ομάδας από τους  φορείς και κατοίκους της γειτονιάς».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις