Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδηλώσεις με θέμα το βιβλίο

Πάτρα: Εκδηλώσεις με θέμα το βιβλίο

στο πλαίσιο της Έκθεσης Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας

Δύο Εκδηλώσεις με θέμα το Βιβλίο θα πραγματοποιηθούν από τον Διονύση Βαλάση και τη Ζωή Βαλάση - ιδρυτικά μέλη του Σωματείου «ARA» Ελλάδας - στο πλαίσιο της Έκθεσης Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας που λειτουργεί στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.

\Η πρώτη εκδήλωση με θέμα «Από τον Σκληρό Βράχο στον Σκληρό Δίσκο» (Από τα Οπτικοακουστικά προγράμματα ΠΟΛΥΠΤΥΧΟ) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, στις 11 το πρωί, με τη συγγραφέα δρ Ζωή Βαλάση. Περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι η ξενάγηση στην ιστορία και στην εξέλιξη της γραφής και του βιβλίου στον κόσμο, με προβολή και παιχνίδια αποκρυπτογράφησης. Σε αυτή την εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι μαθητές της Γ1 τάξης του 45ου Δημοτικού και εκπαιδευτικό την Ασπρούλα Σωτηροπούλου.

Η δεύτερη εκδήλωση με θέμα «Η Τέχνη της Βιβλιοδεσίας στην Ελλάδα, από την Αρχαιότητα ως σήμερα» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, στις 7.30 το απόγευμα, με τον βιβλιοδέτη, καθηγητή της Τέχνης του Βιβλίου, εικονογράφο και συγγραφέα Διονύση Βαλάση.

Περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση -με προβολή, δείγματα και σχόλια- της Τέχνης και των Τεχνικών της Βιβλιοδεσίας διαχρονικά στον ελληνικό χώρο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει και το σύντομο οπτικοακουστικό πρόγραμμα «Αχ, τα Βιβλία!» σχετικό με την προληπτική προστασία και συντήρηση του υλικού των βιβλιοθηκών

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture