Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», στις 3 και 4 Ιουνίου

8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου ...

Οργανώνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου

Tο 8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2001, οργανώνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, στις 3 και 4 Ιουνίου 2016.

Στις διήμερες εκδηλώσεις προβάλλεται  το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και η μοναδικότητα του στον Ευρωπαϊκό χώρο.  Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρουσία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στις εκδηλώσεις δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στο  Φεστιβάλ. Το ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν,  έχει καταξιωθεί πανελληνίως και έχει καταστήσει τη Ναύπακτο σημείο αναφοράς  του χορωδιακού τραγουδιού. Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών και την άρτια διοργάνωση και αποτελεί  πυλώνα πολιτισμού και  χορωδιακής μουσικής.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να «καταστεί λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Φέτος την  αυλαία ανοίγει  μια μεγαλειώδης συναυλία του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ σε έργα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 8:30 μμ στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Την ερμηνεία των τραγουδιών θα αποδώσει η ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Συμμετέχει η  Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev. Στο πιάνο η Ζιζή Κορκοντζέλου. Παρουσιάστρια της βραδιάς η Νατάσα Ράγιου.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τον χορωδιακό διαγωνισμό 13 χορωδιών από όλη την Ελλάδα το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 14:00 μμ., στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν οι καταξιωμένοι και διακεκριμένοι συνθέτες και μουσικοί της χώρας μας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Χρήστος Λεοντής και Σταύρος Μπερής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις