Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Τι λέει για την εμπλοκή του στα Panama Papers ο 55χρονος απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ.

Αχαϊα: Τι λέει για την εμπλοκή του στα P...

Το όνομά του περιλαμβάνεται στην περιβόητη λίστα

Πρώην αστυνομικός ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Αχαΐας και είχε κατηγορηθεί για απάτες και υπόθεση σωματεμπορίας φέρεται να περιλαμβάνεται στα περιώνυμα Panama Papers.

Ενα από τα ονόματα που αναδεικνύονται μετά την περαιτέρω ανάλυση προσώπων και συναλλαγών στα έγγραφα της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, τα οποία αφορούν 400 έλληνες ιδιοκτήτες offshore εταιρειών με έδρα στον Παναμά και άλλους φορολογικούς παραδείσους, είναι εκείνο 55χρονου απόστρατου αστυνομικού.

Εμφανίζεται να διαμένει σε αγροτική περιοχή της Αχαΐας αλλά από το 2006 να ιδρύει υπεράκτια εταιρεία με έδρα στο Χονγκ Κονγκ η οποία είναι «διασυνδεόμενη» με τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Ο εν λόγω πρώην αστυνομικός είχε κατηγορηθεί το 1994 για απάτες και υπεξαίρεση, ενώ το 2008, όντας πλέον απόστρατος, είχε συλληφθεί για υπόθεση σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, σχετικά με διακίνηση γυναικών σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής.

«Το Βήμα» επικοινώνησε μαζί του και εκείνος δήλωσε άγνοια για την offshore. Υπέθεσε ότι«μπορεί κάποιος να τη συνέστησε με χρήση της ταυτότητάς μου».

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται ονόματα πλαστικών χειρουργών και νευροχειρουργών, όπως και οικονομικοί σύμβουλοι από το Λαύριο που επιχείρησαν να αγοράσουν μέσω υπεράκτιας εταιρείας ορυχείο στη Μινεσότα.

Στη λίστα των ιδιοκτητών υπεράκτιων εταιρειών εμφανίζεται έμπορος δερμάτων από τη Μυτιλήνη, αλλά και αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού ο οποίος διαμένει μονίμως στη Βραζιλία και δημιούργησε το 2011 υπεράκτια εταιρεία αγνώστου σκοπού με έδρα την οδό Αλκιβιάδου στον Πειραιά.
Στον ίδιο κατάλογο ιδιοκτητών offshore στον Παναμά περιλαμβάνονται τα ονόματα πολιτικού μηχανικού στο Παγκράτι και πωλητών ηλεκτρονικών ειδών και συστημάτων ηλιακής ενέργειας.
Συμπληρώνεται ότι εκ παραδρομής υπήρξε αναφορά στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας για την ύπαρξη στα Panama Papers του ονόματος στελέχους δημόσιου νοσοκομείου και ταυτόχρονα μέλους Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Στα έγγραφα της Mossack Fonseca περιλαμβάνεται ιδιωτική υπάλληλος με το ίδιο ονοματεπώνυμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις