Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Το Marathon Team Greece και η Μαρία Πολύζου συλλέγουν παπούτσια για τους πρόσφυγες

Το Marathon Team Greece και η Μαρία Πολύ...

Η δράση «Παπούτσια χωρίς σύνορα» εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης του Marathon Team Greece

Με σύνθημα «Παπούτσια χωρίς σύνορα: Χαρίζουμε βήματα, χαρίζουμε χαμόγελα», η ομάδα μαραθωνοδρόμων και δρομέων αντοχής Marathon Team Greece by Maria Polyzou συλλέγει παλιά ή χρησιμοποιημένα αθλητικά υποδήματα για να τα προσφέρει στους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Αθήνα.

«Είναι κρίμα να καταλήγουν σε έναν κάδο σκουπιδιών τα παλιά μας παπούτσια, όταν μπορούν να δώσουν χαρά και ανακούφιση σε συνανθρώπους μας, μικρούς ή μεγάλους, που δεν είχαν την ίδια τύχη με εμάς στη ζωή για οποιονδήποτε λόγο,» δηλώνει η ιδρύτρια της ομάδας, πρωταθλήτρια και ρεκορντγούμαν του Μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου.

«Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για ανθρώπους που έφθειραν ή και μούσκεψαν τα δικά τους παπούτσια προσπαθώντας να ξεφύγουν από εστίες πολέμου και καταπίεσης, και βρέθηκαν εδώ με πληγωμένη την αξιοπρέπειά τους,» προσθέτει.

Τα παπούτσια που θα συλλεγούν θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια ειδικής επίσκεψης της ομάδας στο ανοιχτό κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα το Σάββατο 28 Μαΐου, με την κα Πολύζου να υπογραμμίζει ότι «δε θυμόμαστε τους πρόσφυγες στο Ελαιώνα μόνο όταν περνά από εκεί η Ολυμπιακή Φλόγα. Τείνουμε πάντα το χέρι με αγάπη, κρατώντας σε αυτό και προσφέροντας ό,τι μας περισσεύει.»

Η δράση «Παπούτσια χωρίς σύνορα» εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης του Marathon Team Greece υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «42.195», όσα δηλαδή και τα μέτρα της απόστασης του Μαραθωνίου Δρόμου.

(Τα παπούτσια θα μαζευτούν το Σάββατο 28 Maiou στις 08:30 με 10:00 στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ )

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτρεξαν στη Ρόδο Καραντάσιου, Ρουμελιώτης και Πολύζου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports