Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η χιουμοριστική περιπέτεια «The Nice Guys» από 26 Μαΐου στην Ελλάδα, και στην Πάτρα

Η χιουμοριστική περιπέτεια «The Nice Guy...

Παίζουν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Ράσελ Κρόου

Όσο δύσκολη κι αν είναι η υπόθεσή σου, εκείνοι θα σου βρουν τη λύση. Ή μήπως όχι; O γοητευτικός ξανθός Ράιαν Γκόσλινγκ και ο βραβευμένος με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, Ράσελ Κρόου σμίγουν στην πιο ξεκαρδιστική περιπέτεια του καλοκαιριού, όπως προμοτάρεται, με τίτλο «The Nice Guys» και διαφημιστικό σλόγκαν «δεν είναι να μπλέκεις μαζί τους»!

Η ταινία ξεκίνησε να παίζεται στις Αμερικάνικες αίθουσες από την περασμένη Παρασκευή 20/5/2016 και το πρώτο τριήμερο της τα πήγε συμπαθητικά με περίπου 11,2 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις ενώ έλαβε και γενικά καλές κριτικές.

Το τρέιλερ του φιλμ προβάλλεται ήδη στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα. Το «The Nice Guys» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα σε διανομή από την Odeon, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016.

Λος Άντζελες, 1977, εποχή που εκτυλίσσεται το στόρι της ταινίας. Το διάσημο σήμα Hollywood καταρρέει. Οι άνθρωποι κάνουν ουρές για βενζίνη, και όχι για να πάνε σινεμά. Η λάμψη του Χόλιγουντ καλύπτεται από πυκνό νέφος, το οποίο σκεπάζει κι άλλα μυστήρια: την εξαφάνιση μιας κοπέλας, τον θάνατο μιας πορνοστάρ, και μια συνομωσία στους ανώτερους κύκλους μιας επιχείρησης.

Δυστυχώς, την λύση πρέπει να βρουν ο ανίκανος ιδιωτικός ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς και ο νέος του συνεργάτης, Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος που συστήνεται στον Μαρτς σπάζοντάς του το χέρι. Και ακόμη χειρότερα – όλοι όσοι μπλέκονται στην υπόθεση, για κάποιο λόγο καταλήγουν νεκροί!

Έχοντας κλείσει αρκετές δεκαετίες στο Χόλιγουντ ως σεναριογράφος τεράστιων επιτυχιών όπως τα «Φονικό Όπλο» και «Ένα Σκληρό Φιλί για Καληνύχτα», ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Σέιν Μπλακ είδε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τοποθεσία την ευκαιρία να αφηγηθεί την απόλυτη νέο-νουάρ ιστορία. «Το Λος Άντζελες την δεκαετία του ’70 ήταν μια πόλη καλυμμένη από την ομίχλη και την διαφθορά, ένας βόθρος παρακμής. Και το διασκεδαστικό στην ιστορία μας είναι το πόσο φοβερά αταίριαστοι και ανίκανοι είναι οι δύο πρωταγωνιστές της, παντελώς ακατάλληλοι για να αποκαλύψουν την τεράστια συνομωσία στην οποία σκοντάφτουν κατά λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τριάντα χρόνια μετά το πρώτο «Φονικό Όπλο», που τον μετέτρεψε σε έναν από τους πιο περιζήτητους σεναριογράφους του Χόλιγουντ, ο Μπλακ συνεργάζεται και πάλι με τον μεγαλοπαραγωγό Τζόελ Σίλβερ. «Ο Σέιν Μπλακ έχει μια ιδιαίτερη κινηματογραφική φωνή. Οι ταινίες του δεν είναι παραδοσιακές κωμωδίες.

Είναι ταινίες δράσης με πολύ χιούμορ, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό αισθητικά. Είναι σοβαρές ιστορίες για σκληρούς τύπους. Υπάρχουν κωμικές στιγμές, αλλά είναι η ρεαλιστική δράση που τις κάνει να λειτουργούν», υπογράμμισε ο Σίλβερ.

Ο Μπλακ υπογράφει το σενάριο μαζί με τον τακτικό του συνεργάτη, Άντονι Μπαγκαρόζι, με τον οποίο μοιράζεται μια μεγάλη αγάπη για τα αστυνομικά μυθιστορήματα και μια επιθυμία να φτιάξουν την δική τους ιστορία σε αυτό το στιλ.

«Αποφασίσαμε να δουλέψουμε κάπως ξεχωριστά. Του είπα να αναλάβει τον έναν κεντρικό χαρακτήρα και εγώ να πάρω τον άλλον. Εγώ ανέλαβα τον Μαρτς και αφότου δουλέψαμε λίγο καιρό, μετά ανταλλάξαμε. Στην πορεία μάθαμε τόσο καλά τους χαρακτήρες που μας ήταν εύκολο να γράφουμε και τους δύο εξίσου καλά», εξήγησε ο Μπλακ ενώ ο Μπαγκαρόζι με τη σειρά του πρόσθεσε τα εξής:

«Τους λέμε ‘καλά παιδιά’ αλλά είναι κάπως καθίκια όταν τους γνωρίζεις. Ο Χίλι δέρνει κόσμο για να βγάλει τα προς το ζην και ο Μαρτς είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ, αλλά ουσιαστικά μόνο κατά τι καλύτερος από απατεώνα. Η ιδέα ότι αυτοί οι δύο είναι οι ήρωές μας ήταν φοβερά διασκεδαστική γιατί είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι από ότι θεωρείται ηρωικό. Αυτό μας άρεσε περισσότερο: το ότι είναι οι απόλυτοι αντι-ήρωες».

Αυτά τα «καλά παιδιά» λοιπόν ενσαρκώνονται από τους Ράσελ Κρόου και Ράιαν Γκόσλινγκ, οι οποίοι παραδέχονται ότι δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο όλο πρότζεκτ χάρη στην εξαιρετική εντύπωση που είχαν για τις δουλειές του Σέιν Μπλακ.

«Ο Σέιν δημιουργεί έναν νέο κόσμο, που έχει τον δικό του, κάπως σουρεαλιστικό τόνο αν και είναι ριζωμένος στην πραγματικότητα. Οι χαρακτήρες είναι κάπως εκκεντρικοί αλλά νιώθεις ότι τους γνωρίζεις. Ουσιαστικά η ταινία είναι μια ιστορία με ντετέκτιβ αλλά ο Σέιν υπονομεύει τις προσδοκίες σου και ανατρέπει τα πάντα συνεχώς. Το σενάριο, βέβαια, δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, όσο κι αν το κάνουν οι χαρακτήρες!», ανέφερε ο Γκόσλινγκ.

Ο Κρόου με τη σειρά του αναφέρει πως «μία ιστορία ντετέκτιβ είναι πάντα πολύπλοκη, έτσι κι αλλιώς. Δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή όλα όσα έχουν συμβεί και όταν τα μάθεις, έχουν στο μεταξύ προστεθεί κι άλλα στοιχεία. Μόνο στο τέλος έχεις την ευκαιρία να μάθεις όλη την αλήθεια».

Η αυθόρμητη και ιδιαίτερη «χημεία» των δύο ηθοποιών είναι το δυνατότερο σημείο της κωμικής αυτής περιπέτειας, κάτι που διαφάνηκε ήδη από τα πρώτα στάδια προετοιμασίας της ταινίας.

Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Κιμ Μπάσιντζερ (η οποία είχε συνεργαστεί με τον Κρόου το 1997 στο Οσκαρικό «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό»), Ματ Μπόμερ, Άνγκουρι Ράις, Μάργκαρετ Κουάλι.

Τη φωτογραφία υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ για το «Ένα Ποτάμι κυλά ανάμεσα μας» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, το 1993, Φιλίπ Ρουσελό.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture