Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Πατρινού εμπορικού αντιπροσώπου Ανδρέα Ροντογιάννη - Τελέστηκε μνημόσυνο στο Διακοπτό

Ένας χρόνος  από τον θάνατο του Πατρινού...

Ο εκλιπών είχε ασχοληθεί με το εμπόριο και ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χωρίς τον Ανδρέα Ροντογιάννη και την περασμένη Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 το απόγευμα, τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, μνημόσυνο και τρισάγιο στον τάφο του, στο Κοιμητήριο Διακοπτού Αιγιαλείας, τόπο καταγωγής του πατέρα του και της μητέρας του, η οποία ήταν το γένος Αλευρίτη.

Ο Ανδρέας Ροντογιάννης έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια, μάλιστα μία μέρα πριν τα γενέθλια του (ήταν γεννημένος στις 21 Μαΐου του 1946). Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην Πάτρα και δη στην περιοχή του, την Αγία Σοφία. Είχε ασχοληθεί χρόνια με το εμπόριο, δουλεύοντας ως εμπορικός αντιπρόσωπος γνωστών εταιρειών όπως η Knor, η playmobile (για ένα διάστημα είχαν ανοίξει με την αγαπημένη του σύζυγο Χαρά Ροντογιάννη, το γένος Κουργιαλά και κατάστημα με παιχνίδια επί της οδού Μαιζώνος απέναντι σχεδόν από το παλιό Αρσάκειο). Επίσης είχαν αναλάβει για μερικά χρόνια και την λειτουργία του κυλικείου στο ΕΑΚ «Δημήτρης Τόφαλος» στο Προάστιο.

Ο Ανδρέας Ροντογιάννης έφυγε προδομένος από την καρδιά του. Αντιμετώπιζε με δύναμη και θάρρος το πρόβλημα της υγείας του και δεν είχε σταματήσει τις καθημερινές του δραστηριότητες όπως τη βόλτα με το μηχανάκι του. Φανατικός οπαδός της Παναχαικής έδινε πάντα το παρών στο γήπεδο ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει επί σειρά ετών και πρόεδρος της ομάδας του Αετού Πατρών.

Τον Μάιο του 2010, υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή επέμβαση στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Μητέρα» όπου επικεφαλής του ιατρικού τιμ που τον χειρούργησε, ήταν ο διακεκριμένος επιστήμων καρδιοχειρουργός Μαγκντί Γιακούμπ, ο άνθρωπος που είχε χειρουργήσει στο Χέρφιλντ τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Είχαν πάει τότε όλα καλά και όταν ο Ανδρέας Ροντογιάννης ανάρρωσε, ο κ. Γιακούμπ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους πολλούς συγγενείς και φίλους του Α. Ροντογιάννη που είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο, να σταθούν στο πλευρό του.

Ο εκλιπών είχε αποκτήσει με την Χαρά Ροντογιάννη δύο παιδιά, τον Τάκη Ροντογιάννη που εργάζεται στον τραπεζικό όμιλο της Eurobank και την Μαίρη Ροντογιάννη, καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας. Είχε και την χαρά να δει και 4 εγγόνια, το ένα εκ των οποίων έχει και το όνομα του, Ανδρέας.

Η κηδεία του είχε γίνει στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών.

Στο συννεφιασμένο και βροχερό Διακοπτό, την περασμένη Παρασκευή, η σύζυγος του, τα παιδιά του, οι δύο αδελφές του Κατίνα Ροντογιάννη, σύζυγος Ιωάννη Μπίρη και Μιμίκα Ροντογιάννη, σύζυγος Παναγιώτη Πλατά και στενοί συγγενείς συγκεντρώθηκαν για την τέλεση τρισάγιου στην μνήμη του.

* Η κάτω φωτ. είναι από το σάιτ sportgame.gr.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του "Ποντίκου", Ανδρέα Ροντογιάννη

«Είσαι ο καλύτερος παππούς του κόσμου» - Συγκινητικός ο αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Ροντογιάννη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις