Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάζεται αυτή την Παρασκευή στην Πάτρα «Το βιβλίο Νο 512» της Κλεοπάτρας Δίγκα

Παρουσιάζεται αυτή την Παρασκευή στην Πά...

Στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου στην οδό Φιλοποίμενος 36-42

Το βιβλίο της Κλεοπάτρας Δίγκα, πρώην καλλιτεχνικής διευθύντριας του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, με τίτλο «Το βιβλίο Νο 512» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα, αυτή την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ. στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42, Πάτρα).

Για το βιβλίο της Κλεοπάτρας Δίγκα «Το βιβλίο Νο 512» θα μιλήσουν οι:

Ηλίας Κούβελας – ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών,

Βασίλης Λαδάς – συγγραφέας και η ίδια η συγγραφέας και ζωγράφος Κλεοπάτρα Δίγκα.

Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή ενός ζευγαριού. Οικογένεια προσφύγων αστών, εκείνου, που έφυγαν από τη Σμύρνη με την καταστροφή, πέρασαν στη Λέσβο και κατόπιν στην Αθήνα• από την Αθήνα εκείνη, από αστική οικογένεια επίσης, μεγαλωμένη στο κέντρο της πόλης, στο Κολωνάκι, παιδί χωρισμένων γονιών. Η ζωή στην Αθήνα πριν από τον πόλεμο, στην Κατοχή, στη δεκαετία του ’50, τα παιδιά τους.

Το βιβλίο τούς ακολουθεί ως τον θάνατό τους από γεράματα. Τίποτα σπουδαίο, τίποτα συνταρακτικό, απλές κοινές ζωές καθημερινών ανθρώπων που μέσα απ’ αυτές περνά, μαλακά στο φόντο, η Ιστορία του περασμένου αιώνα της Ελλάδας, που ακούγεται πιο αληθινή μέσα απ’ τις ζωές των ανθρώπων, χωρίς προσωπικές απόψεις και συμπεράσματα.

Η Κλεοπάτρα Δίγκα σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στη συνέχεια στο Παρίσι, στην Beaux Arts και στην Art Deco, όπου και δούλεψε σε κρατικές θεατρικές σκηνές. Έχει κάνει 7 ατομικές εκθέσεις, μία αναδρομική στο ΜΙΕΤ και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές.

Έργα της υπάρχουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Έχει σκηνογραφήσει στις Εθνικές σκηνές, στα ΔΗΠΕΘΕ, στο ελεύθερο θέατρο, στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Είναι αναπλ. μέλος στο Δ.Σ. του σωματείου για τα αρχαία θέατρα «Διάζωμα».

Το 2000 ίδρυσε το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων του οποίου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια ως το 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture