Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Κατακόρυφη αύξηση στους πολιτικούς γάμους

Πύργος: Κατακόρυφη αύξηση στους πολιτικούς γάμους

Στοιχεία από το Δημαρχείο

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί γάμοι, οι οποίοι ισοβαθμούν με τους θρησκευτικούς και σε πολλές περιπτώσεις τους ξεπερνούν.

Στο δημαρχείο του Πύργου, κάθε εβδομάδα, πραγματοποιούνται, τουλάχιστο τρεις πολιτικοί γάμοι, ενώ την προτελευταία εβδομάδα του Απριλίου – λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – οι προσδοκίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, υλοποιήθηκαν μέσα σε μια ημέρα, πέντε πολιτικοί γάμοι.

Όπως αναφέρει η Ληξίαρχος, Αικατερίνη Κίτσου, οι πολιτικοί γάμοι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και κυρίως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, φαίνεται πως το 2016, θα είναι το έτος, με τους περισσότερους πολιτικούς γάμους για τον δήμο του Πύργου. Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του Ληξιαρχείου Πύργου, κατά το έτος 2015, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (για όλο το έτος) 80 πολιτικοί γάμοι ενώ το 2016, μέχρι και τον μήνα Μάιο, οι πολιτικοί γάμοι φτάνουν τους 40.

Αυτά τα στοιχεία, όπως αναφέρεται, δείχνουν πως μέχρι το τέλος του έτους οι πολιτικοί γάμοι υπάρχει ενδεχόμενο να ξεπεράσουν τους εκατό.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κ. Κίτσου, οι πολιτικοί γάμοι, που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, ισοβαθμούν με τους θρησκευτικούς, ενώ κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν και τα διαζύγια τα οποία έφτασαν μέσα στο 2015 επίσης τα ογδόντα.

«Έχουν αυξηθεί αρκετά θα έλεγα οι πολιτικοί γάμοι και έχουμε φτάσει σε σημείο να είναι ίσα με τους θρησκευτικούς γάμους. Ταυτόχρονα θα έλεγα πως υπάρχει και βίαιη ισοβάθμιση και στα διαζύγια γιατί δηλώνονται και στους γάμους με το νέο σύστημα. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 80 πολιτικοί γάμοι, 80 θρησκευτικοί και 80 διαζύγια. Φέτος μέχρι τον Μάιο έχουμε 40 πολιτικούς γάμους και πιστεύω πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ξεπεράσει τους 100», αναφέρει η κ. Κίτσου.

«Φρένο» λόγω εξόδων

Η σημαντική αύξηση των πολιτικών γάμων, που πραγματοποιούνται με αλματώδης ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, έχουν να κάνουν κυρίως με οικονομικούς λόγους, καθώς για τα περισσότερα ζευγάρια θεωρείται η γρήγορη και οικονομική λύση.

Τα τεράστια έξοδα που καλείται το ζευγάρι να δαπανήσει για την πραγματοποίηση ενός θρησκευτικού γάμου, είναι όπως φαίνεται, εκείνα, που «εμποδίζουν» το μυστήριο να γίνει στην εκκλησία και «οδηγούν» το ζευγάρι και τους συγγενείς στο δημαρχείο.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρει η κ. Κίτσου, οι πολιτικοί γάμοι, γίνονται όταν η νύφη είναι έγκυος ή αν το ζευγάρι θέλει να αλλάξει τα καθιερωμένα στερεότυπα.

«Στην αρχή γίνονταν πολιτικοί γάμοι λόγω υπηκοότητας. Τώρα πιστεύω λόγω οικονομικής κρίσης, λόγω γρήγορης λύσης καθώς οι περισσότερες νύφες είναι έγκυες και ακόμα πιστεύω πως θέλουν να αλλάξουν το στερεότυπο», επισημαίνει η κ. Κίτσου.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις