Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι λέει στο thebest.gr ο Ευθύμιος Λέκκας για τα σεισμικά φαινόμενα: Υπάρχει μια γενικότερη διέγερση στον ελλαδικό χώρο, αλλά δεν εμπνέεται ανησυχία

Τι λέει στο thebest.gr ο Ευθύμιος Λέκκας...

"Έμαθα ότι στην Πάτρα ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και επικράτησε αναστάτωση, αλλά η δόνηση δεν πρέπει να μας ανησυχεί"

Καθησυχαστικός ενφανίζεται με δηλώσεις του στο  thebest.gr ο γνωστός σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τονίζει ότι αυτή την περίδο έχουμε μια γενικότερη διέγερση στην περιοχή. "Υπάρχει μια διάχυτη διέγερση στον ελληνικό χώρο, τις τελευταίες ημέρες. Τόσο στην Αχαϊα, όσο και σε άλλες περιοχές, όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Εύβοια και ο Βόλος, έχουμε σεισμούς της τάξης των 3,9, έως 4,1, 4,2  Ρίχτερ" λέει ο κ. Λέκκας. "Έμαθα ότι στην Πάτρα ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και επικράτησε αναστάτωση, αλλά η δόνηση δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Ήταν 10 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας με βάση τις μετρήσεις μας και αφορά μια περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενή που μας δίνει τέτοιου μεγέθους δονήσεις.

Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι θα έχουμε συνέχεια. Τόσο στον Οργανισμό Αντισεισμικού σχεδιασμού, όσο και στα ερευνητικά κέντρα,  παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο αυτόπου βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουμε στοιχεία που να εμπνέουν ανησυχία"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις