Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ορφάνεψε" η ενορία του Αγίου Διονυσίου Πατρών - Ο π. Ιωάννης Κατωπόδης, που έσβησε στα 68 του χρόνια, υπηρέτησε επί 30 χρόνια στο ναό

"Ορφάνεψε" η ενορία του Αγίου ...

Ο εκλιπών άφησε την σφραγίδα του και στον συνδικαλιστικό χώρο των ιερέων αλλά και στην εκπαίδευση

Υπήρξε από τους πλέον αγαπητούς, ευγενείς, κοινωνικούς και μάχιμους ιερείς της Πάτρας. Ο λόγος για τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Κατωπόδη, προιστάμενο του ιερού ναού Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω Πατρών που εκοιμήθη σε ηλικία 68 ετών βυθίζοντας στο πένθος την ενορία του, όπου υπηρετούσε ως ιερέας τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο π. Ιωάννης Κατωπόδης, όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο συνεφημέριος του π. Χαράλαμπος Πλέγας, υπήρξε ένας ιερέας ιδιαίτερα αγαπητός, που αγαπούσε βαθιά την ιεροσύνη. «Είχαμε άψογη συνεργασία. Ήταν εξαιρετικά αγαπητός και παρά την περιπέτεια της υγείας του, φρόντιζε να έρχεται και να διακονεί στο ναό. Η τελευταία φορά ήταν την περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και στα Άγια Θεοφάνεια. Μετά η κατάσταση της υγείας του μετά και από μία λοίμωξη του αναπνευστικού, άρχισε να χειροτερεύει. Πριν ακριβώς 1 χρόνο είχε κάνει την εγχείρηση.

Ήταν γεννημένος στην Πάτρα, ήταν παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Γαρυφαλλιά και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Χρήστο, την Χρυσάνθη και την Άννα ενώ είχε την χαρά να δει και τέσσερα εγγόνια. Πριν έρθει να υπηρετήσει το άγιο θυσιαστήριο στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών, λειτουργούσε στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεύκας Πατρών ενώ ως διάκονος είχε υπηρετήσει και στον ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας», ανέφερε για τον π. Ιωάννη Κατωπόδη, ο π. Χαράλαμπος Πλέγας.

Ο εκλιπών άφησε την σφραγίδα του και στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φτάνοντας μάλιστα να γίνει και Γυμνασιάρχης, ως καθηγητής θεολόγος αλλά και στον συνδικαλιστικό χώρο των ιερέων. Για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος των  ιερέων της Μητροπόλεως Πατρών (έως περίπου και το 2007) ενώ άξιο αναφοράς είναι πως τα τελευταία 2 χρόνια, ήταν Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Το ΔΣ του ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος εκφράζει σε ανακοίνωση του την βαθιά θλίψη και οδύνη του για την εκδημία του π. Ιωάννη Κατωπόδη ενώ θα εκδώσει και σχετικό ψήφισμα.

Ο π. Ιωάννης Κατωπόδης ήταν ευθύς ως άνθρωπος και δεν φοβόταν να πει την γνώμη του και το σημαντικότερο ν’ αγωνίζεται για τα αιτήματα του κλάδου του. Λόγω και της επικοινωνίας του με τα παιδιά στο σχολείο ως καθηγητής θεολόγος, ήταν κοινωνικός, απλός και συχνά με αίσθηση του χιούμορ.

Η απώλεια του είναι σίγουρα μεγάλη και «ορφανεύει» η μεγάλη ενορία του Αγίου Διονυσίου Πατρών. Όπως μας είπε ο π. Χαράλαμπος Πλέγας, η ιερά Μητρόπολη Πατρών και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στις 11 το πρωί της Παρασκευής 13/5/2016, στον ιερό ναό Αγ. Διονυσίου, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα ν’ αποστείλει ένα νέο διάκονο στο ναό για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Να προσθέσουμε τέλος πως ο π. Ιωάννης Κατωπόδης είχε υπηρετήσει ως καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε σχολεία στην Ανθούπολη στην Πάτρα, στα Δεμένικα και στην Κάτω Αχαΐα. Είχε συνταξιοδοτηθεί εδώ και περίπου μία δεκαετία ενώ όταν πρωτοδιορίστηκε ως καθηγητής, πήγε σε σχολείο στη Δάφνη Καλαβρύτων.

Ο π. Ιωάννης έδινε τον τελευταίο χρόνο μάχη με τον καρκίνο του στομάχου, μάχη που έμελλε τελικά να χάσει.

*Η ταφή του θα γίνει στο Β' Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Επιμέλεια κειμένου - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Εκοιμήθη ο πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης - Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις