Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 48ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την ...

Για τις 6 και 7 Μαΐου 2016.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών την 48ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 6 και 7 Μαΐου 2016 και καλεί τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και τις οικογένειές τους να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες διεκδικούν από την Κυβέρνηση:

Να σταματήσουν οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και να δημιουργηθεί ένα σταθερό ασφαλιστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει την καταβολή των συντάξεων, τόσο στους σημερινούς, όσο και στους μελλοντικούς συνταξιούχους, σε αποδεκτά συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας,  με τριμερή χρηματοδότηση.

Να δημοσιευτούν τόσο η Γενική όσο και η Ειδική Προκήρυξη για θέσεις εργασίας για τυφλούς και αναπήρους με βάση τον Ν.2643/98.

Να μην τεθούν οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων.

Να προστατευτεί η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση να αποτελεί απλό διαχειριστή ενός ακόμα Μνημονίου και να λάβει άμεσα ορατά και ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των χαμηλών εισοδημάτων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.

Να τύχει απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. η πρώτη κατοικία μέχρι 120τ.μ., προσαυξανόμενη κατά 20τ.μ. ανά προστατευόμενο μέλος,  εφόσον αυτή ιδιοκατοικείται ή της μοναδικής κατοικίας η οποία ανήκει κατά ψιλή κυριότητα, επικαρπία ή και τα δύο σε τυφλό ή άτομο με σοβαρό πρόβλημα όρασης και να φορολογηθεί η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία μέχρι του ύψους των 250.000 ευρώ, προσαυξανόμενη κατά 50.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, με το ποσό των 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό, όπως κατά τη διάρκεια ισχύος του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές στους μισθούς και τις συντάξεις των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης και να θεσπιστούν αντίστοιχες φοροαπαλλαγές στο εισόδημα των ελάχιστων τυφλών ελεύθερων επαγγελματιών.

Συνάδελφοι, στην απεργία αυτή έχουμε πολλούς λόγους να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζικά και αγωνιστικά".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις