Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπόθεση μικρής Μαρίας - Σοκάρει το κατηγορητήριο:"Την άφησαν μόνη, αβοήθητη και εκτεθειμένη"

Υπόθεση μικρής Μαρίας - Σοκάρει το κατηγ...

Οι γονείς επιμένουν στο σενάριο της αρπαγής

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Μαρία, με την εισαγγελέα Ανηλίκων να μην δίνει ακόμη το πράσινο φως για επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, εάν δεν κλείσει ο φάκελος με όλες τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών, παιδοψυχιάτρων, ψυχολόγων, και κοινωνικής λειτουργού.

Από την ήδη σχηματισθείσα δικογραφία πάντως, φαίνεται καθαρά ότι το παιδί «χάθηκε» κάτω από τα μάτια τόσο των γονιών του όσο και των παραβρισκόμενων στο σπίτι την ημέρα του Πάσχα.

«Η Μαρία είναι ένα παιδί που δεν φεύγει ποτέ από δίπλα μου... Ενώ ήμουν μέσα στο σπίτι άκουσα τον άνδρα μου να φωνάζει και να αναζητά την Μαρία... Αφού την αναζητήσαμε και δεν την βρήκαμε, ο σύζυγός μου κάλεσε την αστυνομία» είπε στους αστυνομικούς η μητέρα της.

Φοβισμένο και ταλαιπωρημένο βρήκαν το παιδί, οι περαστικοί, το οποίο καθόταν στην άκρη του δρόμου, λες και περίμενε κάποιον να το βοηθήσει. «Ηταν μόνο του και φοβισμένο» είπε στους αστυνομικούς ένας μάρτυρας. «Ρώτησα το παιδάκι πως βρέθηκε εδώ και μου απάντησε ότι "με άφησε η μαμά μου" είπε ένας άλλος. "Το μωρό επαναλάμβανε συνέχεια ότι το άφησε η μητέρα του" είπε ένας εκ των ψυχολόγων που εξέτασε τις πρώτες ώρες την 3χρονη Μαρία. «Για τη σχέση της με τους γονείς της και την οικογένειά της, οι απαντήσεις της ήταν διφορούμενες, καθώς άλλες φορές έλεγε ότι οι γονείς της την αγαπούν και άλλες πως όχι. Οταν συναντήθηκε με την μητέρα της της είπε ότι την άφησε μόνη στο δάσος».

Ωστόσο, ο ψυχολόγος επεσήμανε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της μικρής Μαρίας είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το κατά πόσο οι περιγραφές που δίνει είναι αληθινές ή φανταστικές και γι'αυτό το λόγο χρήζει περαιτέρω έρευνας και από άλλους ειδικούς.

Η κατάθεση του παππού

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, ο παππούς αναφέρει στην κατάθεσή του ότι το παιδί κατευθύνθηκε στο πόνι που ήταν στη μάντρα και έκτοτε εξαφανίστηκε: «Η μικρή εγγονή μου η Μαρία - Ειρήνη γυρνάει και με κοιτάει και μου λέει: "Παππού πάω στο πόνι"και έπειτα λέει στον μικρό της αδελφό, Γιώργο: "Έλα μαζί". Ο Γιώργος είπε όχι και τότε πήγε προς το μέρος που είχε πάει η γειτόνισσά μας, η Ζωή. Μετά άκουσα τη Ζωή που φώναζε με τρομακτική φωνή τον σύζυγό της, Αντώνη: "Αντώνη έλα, γιατί ανοίξανε τη βρύση". Εγώ καθόμουν στο τραπέζι και είδα τη Μαρία να πηγαίνει προς το μικρό πόνι που έχουμε στην αυλή. Ο Αντώνης σηκώθηκε να κλείσει τη βρύση. (...) Τότε σηκώθηκα και έψαξα να βρω τη Μαρία - Ειρήνη. Αρχικά πήγα προς το πόνι και όταν έφτασα δεν την είδα. Τότε ουρλιάζαμε όλοι το όνομά της για να μας ακούσει και απλωθήκαμε κατά μήκος τη μάντρας».

Ο πατέρας του παιδιού παραδέχεται πάντως στην κατάθεσή του πως γύρω στις 14.40 έχασε από τα μάτια τη Μαρία λέγοντας μάλιστα πως ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος, ενώ στη μία πλευρά του συνορεύει με τη Λεωφόρο Σχιστού και στην άλλη με …γκρεμό.

Οι γονείς της 4χρονης Μαρίας οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, θα βρεθούν και πάλι την Παρασκευή ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου

Το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει για όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στη μάντρα του παππού της Μαρίας όπου η οικογένεια με φίλους τους γιόρταζαν το Πάσχα.
Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο γονείς της 4χρονης «εξέθεσαν αυτήν σε μεγάλο κίνδυνο» αφήνοντάς την, μόνη στον μεγάλο μη περιφραγμένο χώρο της μάντρας η οποία από την μία πλευρά της συνορεύει με γκρεμό και από την άλλη με την Λεωφόρο Σχιστού «χωρίς να έχουν οπτική και ακουστική επαφή με αυτήν και χωρίς να μεριμνήσουν για την ασφάλειά της».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καλούνται να αντικρούσουν οι δύο κατηγορούμενοι, δεν προκύπτει ο ισχυρισμός τους περί αρπαγής της 4χρονης, αν και οι ίδιοι επιμένουν σε αυτή την εκδοχή.

Αντίθετα όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους, αποτέλεσμα της δικής τους παράλειψης εποπτείας και φροντίδας ήταν η 4χρονη «να διαφύγει της προσοχής τους και να απομακρυνθεί περιπλανώμενη μόνη και αβοήθητη κατά το μεγαλύτερο μέρος της 1-5-2016 και τη νύκτα της 2-5-2016 σε παρακείμενη δασώδη έκταση όπου και κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα, πάνω σε κλαδιά ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε ύστερα από διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο της εξαφάνισής της μέσω της λεωφόρου Αθηνών στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα με κίνδυνο να την παρασύρουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, εκτεθειμένη σε όλους τους σχετικούς κινδύνους, καθόσον περιφερόταν στα δάσος, στο δρόμο και στην ευρύτερη περιοχή χωρίς την παρουσία και εποπτεία ενηλίκου μέχρις ότου έγινε αντιληπτή στις 2-5-2016 και περί ώρα 12.45 επί της Λεωφόρου Αθηνών πλησίον της γέφυρας Σκαραμαγκά στο ρεύμα προς Αθήνα από δύο διερχόμενους οδηγούς που ειδοποίησαν την αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυση κατά αγνώστων για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσαν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις