Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αφημένη στην τύχη της η Μαρίνα λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν- Όταν εν έτει 2016, την εξέδρα συγκρατεί ένα ...σχοινί

Πάτρα: Αφημένη στην τύχη της η Μαρίνα λί...

Είναι απορίας άξιο αν αυτή η εικόνα ενισχύει την διεκδίκηση του δήμου για οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης

Σοβαρά θέματα ασφαλείας φαίνεται πως έχουν προκύψει στην μαρίνα του Δήμου Πατρέων, λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η πλωτή εξέδρα στην οποία ελλιμενίζονται τα διερχόμενα σκάφη, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές καθώς οι μεταλλικές βάσεις έχουν σπάσει και η εξέδρα έχει επιδιορθωθεί πρόχειρα με ένα σχοινί.

Άνθρωποι που έχουν σκάφη στην μαρίνα, μας ενημερώνουν πως το προσωπικό του δήμου δίνει τον καλύτερό του εαυτό και πως οι υπάλληλοι παλεύουν μόνοι τους αφού από τον δήμο δεν φαίνεται κάποια πρόθεση προκειμένου να γίνουν σοβαρές εργασίες αναβάθμισης. Είναι απορίας άξιο αν αυτή η εικόνα ενισχύει την διεκδίκηση του δήμου για οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης.

Το γεγονός δε που αποδεικνύει πως το θέμα δεν είναι οικονομικό άλλα πολιτικής βούλησης είναι πως ο δήμος εισπράττει κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ από τα τέλη ελλιμενισμού όχι μόνο των μόνιμων αλλά και των διερχόμενων σκαφών.

Η μαρίνα της Πάτρας προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες σκάφη και επισκέπτες από όλη την μεσόγειο και μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια είχε καταγραφεί αξιοσημείωτη αύξηση της τουριστικής κίνησης. Από την μαρίνα της Πάτρας συντηρείται μια ολόκληρη αλυσίδα επαγγελματιών όπως έμποροι καυσίμων, μηχανικοί, πράκτορες κλπ ενώ είναι προφανές πως οι τουρίστες αφήνουν ζεστό χρήμα στον δήμο αλλά και στην πόλη.

Έχει άραγε καταλάβει η Δημοτική Αρχή πως η συντήρηση ή ακόμα και η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις θέσεις εργασίας στην πόλη;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις