Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μόλις 500.000 υπέβαλαν φορολογική δήλωση, σε ένα μήνα - Καμία παράταση λέει ο Αλεξιάδης

Μόλις 500.000 υπέβαλαν φορολογική δήλωση...

Ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία

Kαμία παράταση δεν θα δοθεί μετά τις 30 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, καλώντας τους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις εκκρεμότητές τους.

«Είπαμε για 30 Ιουνίου και δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων» ξεκαθάρισε στο «Πρακτορείο 104,9» ο κ. Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξει πρόβλημα στο Taxis.

Ο κ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αλλά υπενθύμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

Aπό τις 5 Απριλίου που άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet και μέχρι το πρωί της Τετάρτης είχαν υποβληθεί 500.000 δηλώσεις.
Οι αργοί ρυθμοί αποδίδονται και στην αποχή των λογιστών που αντιδρούν στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Από τις δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, το 54% ή 270.000 είναι μηδενικές, 100.000 είναι πιστωτικές, δηλαδή προκύπτει επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους, ενώ οι υπόλοιπες 130.000 είναι χρεωστικές, με τους φορολογούμενους να καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις