Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση εμπνευσμένη από τα αρχαία ελληνικά γλυπτά ξεκινά στον πολυχώρο Ακτίνα της Πάτρας

Έκθεση εμπνευσμένη από τα αρχαία ελληνικ...

Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 - Τα έργα είναι της ζωγράφου Ασημίνας Παναγοπούλου

Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στον Πολυχώρο Ακτίνα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Πάτρα, θα παρουσιαστεί η δεύτερη ενότητα των έργων της ζωγράφου Ασημίνας Παναγοπούλου που αναφέρονται στην διεξοδική αναπαράσταση της Αρχαίας Ελληνικής Μυθοπλασίας όπως αυτή αποτυπώνεται στα γλυπτά όλων των επιφανών Αρχαίων Ελλήνων δημιουργών.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Οι ελληνικές πλαστικές τέχνες ως αρχή της Αναγέννησης και του Δυτικού πολιτισμού». Η Ασημίνα Παναγοπούλου απεικονίζει τα Ελληνικά γλυπτά που παρά το πέρασμα του χρόνου αποτελούν μνημεία ενός λαού που σε καιρό ειρήνης μεγαλούργησε!

Η ζωγράφος στα έργα της απεικονίζει τα αρχαία ελληνικά γλυπτά με κάθε λεπτομέρεια. Η τάση εξειδίκευσης και ωραιοποίησης που παρατηρείται στα έργα της είναι αποτέλεσμα προσπάθειας για να συνδεθεί το παρελθόν με το παρόν, η σύγχρονη ζωή με την παράδοση και να δοθεί η έννοια της συνέχειας σε όλες τις εκφάνσεις της πνευματικής ζωής. Την έκθεση δεν πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως μουσειακό έκθεμα. Η Ελλάδα αν πρέπει να συνεχίσει να εξάγει κάτι αυτό είναι ο πολιτισμός της χωρίς ίχνος προγονολατρείας.

Η ζωγράφος θεωρεί ότι οφείλουμε να μυηθούμε στο παρελθόν, να το αγαπήσουμε και να το αφομοιώσουμε. Η ιστορικός της τέχνης Ήρα Παπαποστόλου γράφει για το έργο της εικαστικής δημιουργού τα εξής:

«Με τα έργα της Ασημίνας Παναγοπούλου συνειδητοποιούμε την διείσδυση στοιχείων της αρχαιότητας στην τέχνη αλλά και στην ζωή και ταυτόχρονα μαθαίνουμε από την αρχή τον κλασσικό κόσμο ως αυτονόητη αρχή και αξία. Δεν πρόκειται παρά για την προβολή της ελληνικότητας απέναντι στην κρίση αξιών που παρατηρείται στο σύγχρονο κόσμο».

Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαΐου έως 28 Μαΐου 2016.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 20:00.

Πολυχώρος "Ακτίνα"

Τηλ. : 2610 427 391

Κωνσταντινουπόλεως 53, Πάτρα.

Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00 και

απόγευμα Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 18:00 – 21:00.

Σάββατο 10:00 – 14:00.

Κυριακή Κλειστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture