Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση στον Υπουργό πολιτισμού για το Αρχαίο Ωδείο από τον βουλευτή Θ. Παπαθεοδώρου - Ζητά να διευρυνθεί το ωράριο επισκεψιμότητας

Ερώτηση στον Υπουργό πολιτισμού για το Α...

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 15.00

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά με θέμα: «Μέτρα γα προσαρμογή ωραρίων επισκεψιμότητας του Ρωμαϊκού Ωδείου Πάτρας» κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαθεοδώρου στην ερώτηση του, το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι ένα μεγάλου αρχιτεκτονικού κάλλους κτίσμα, το οποίο κατασκευάστηκε το πρώτο μισό του 2ο αι. μ.Χ.  Αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό μνημείο της ευρύτερης περιοχής. Το μνημείο έχει ανακατασκευαστεί, είναι επισκέψιμο και φιλοξενεί παραστάσεις-εκδηλώσεις,  κατά τη θερινή περίοδο, εδώ και 30 έτη περίπου. Αποτελεί, παράλληλα, πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή

Αυτή την περίοδο το Ρωμαϊκό Ωδείο είναι ανοιχτό και προσβάσιμο στους επισκέπτες – τουρίστες μόνο από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, ώρες κατά τις οποίες έχει βάρδια ένας μόνο φύλακας του ιστορικού χώρου.

Το συγκεκριμένο ωράριο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του τουριστικού κοινού, αφού κατ’ επανάληψη έχουν παρατηρηθεί τραγελαφικά φαινόμενα, κατά τα οποία επισκέπτες καταφθάνουν και αδυνατούν να επισκεφθούν το εσωτερικό του Ρωμαϊκού Ωδείου. Το ωράριο επισκεψιμότητας του χώρου χρειάζεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις εποχές και τις ανάγκες του κοινού. Η τουριστική κίνηση αυτή την εποχή είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και λόγω της προσέλευσης τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στην περιοχή.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί γκρουπ 100 ατόμων από την Γερμανία και την Πολωνία που, ενώ θέλησε να επισκεφτεί τον χώρο, αρκέστηκε απλά σε φωτογραφίες πίσω από τα εξωτερικά κιγκλιδώματα. Κι ενώ αυτή η εικόνα επαναλαμβάνεται, το αρμόδιο υπουργείο δεν λαμβάνει καμία μέριμνα.

Με την στάση του αυτή το Υπουργείο απαξιώνει στην ουσία στην αξιοποίηση ενός σημαντικού πολιτιστικού αγαθού και ταυτόχρονα υποβαθμίζει την τουριστική προβολή της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)            Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να είναι προσβάσιμος και ανοιχτός στο κοινό με βάση τις ανάγκες της εποχής;

2)            Γιατί ο χώρος παραμένει κλειστός τις απογευματινές ώρες εφόσον υπάρχουν φύλακες να καλύψουν τις βάρδιες;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις