Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέτρος Λεβεντάκος: Κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα «Το Δέκα το Καλό!»

Πέτρος Λεβεντάκος: Κυκλοφορεί αυτή την ε...

Από τις Εκδόσεις «Πικραμένος»

Κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τις Εκδόσεις «Πικραμένος», το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Πέτρου Λεβεντάκου, Πέτρος Λεβεντάκος, «Το Δέκα το Καλό!» Ένα πρωτότυπο βιβλίο μέσα από τη φωνή του συγγραφέα του, του μεγάλου Πατρινού αθλητή και προπονητή ποδοσφαίρου.

Ο φίλαθλος, αλλά και ο απλός αναγνώστης, έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη μορφή του Πετράν, μέσα από την πρωτοπρόσωπη και αυθεντική εξιστόρηση της πορείας του από τα παιδικά χρόνια και τις εφηβικές δραστηριότητες στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Πάτρας ως τα ανεπανάληπτα στιγμιότυπα από τις ομάδες της Αθήνας και της Α’ Εθνικής, τα ματς και τις ώρες γύρω από αυτά, τις επαφές με προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, από το ’60 μέχρι σήμερα. Αθέατες φάσεις του γηπέδου, των διαιτησιών, των αποδυτηρίων και της ζωής έξω από το γήπεδο σκιαγραφούν την εποχή που το ποδόσφαιρο μεσουρανούσε στην Ελλάδα και που οι παράγοντες, ανθρώπινοι και προσιτοί, ήταν κοντά στους αθλητές, μόνο και μόνον προς χάριν της στρόγγυλης θεάς.

Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσιο και αθησαύριστο φωτογραφικό υλικό, που παρακολουθεί την πορεία και την καριέρα του Λεβεντάκου από την είσοδό του στην Παναχαϊκή στα 15 χρόνια του, στη μεταγραφή του στον Εθνικό Πειραιά, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του Πατρινού επιτελικού μέσου τον ηγέτη που έψαχνε για το κέντρο του. Ακολουθεί την επιστροφή του στην Παναχαϊκή, που ως μέλος της «θρυλικής πεντάδας» του κέντρου της ομάδας έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο UEFA, οδηγώντας την ομάδα της Πάτρας σε αξιοπρόσεκτες πορείες στο πρωτάθλημα. Ο Λεβεντάκος αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στην Παναχαϊκή, ενώ την περίοδο 1975-76 ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Α' Εθνική με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ αγωνίστηκε και στη δεύτερη μεγάλη ομάδα της Πάτρας, τον Α.Π.Σ Πάτραι, για τρία χρόνια. Στη συνέχεια, ο Λεβντάκος υπηρέτησε τη στρογγυλή θεά και ως προπονητής κατακτώντας πολλούς τίτλους με Αχαϊκή, Κιάτο, ΑΟ Κέρκυρας, Άργος, Πάτραι, Πρέβεζα, Θεσπρωτό, Αιολικό, Θύελλα Ηλείας, αλλά και πολλές ερασιτεχνικές ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος.

Η αυτοβιογραφία Πέτρος Λεβεντάκος, «Το Δέκα το Καλό!» παρουσιάζεται την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, ώρα 7.00 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη. Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής (τ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος – επί χρόνια διοικητικός παράγοντας στο Α.Π.Σ Πάτραι), ενώ θα χαιρετήσουν ο κ. Νικόλαος Ράπτης, Πρόεδρος Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής και ο Γεώργιος Ράπτης, τελευταίος Πρόεδρος Α.Π.Σ Πάτραι. Επίσης, θα συμμετέχουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ανδρέας Αντωνάτος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Άγγελος Κρεμμύδας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος Εφημερίδας Πελοπόννησος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture