Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Ξεκινά σήμερα το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων -Ανοικτά προαιρετικά τα καταστήματα την Κυριακή

Πάτρα: Ξεκινά σήμερα το δεκαήμερο των εν...

Οι δέκα ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος

Ανοικτή θα είναι ξανά από σήμερα η αγορά της Πάτρας, καθώς Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα παρέμεινε κλειστή. Σήμερα ξεκινά και το ενδιάμεσο εκπτωτικό δεκαήμερο. Όπως διευκιρίνζει ο Εμπορικός Σύλλλογος "η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος,πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.  Η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι η 1η Μαΐου, η οποία όμως συμπίπτει με επίσημη αργία του Κράτους όπως είναι η Κυριακή του Πάσχα.

Κατά την παράγραφο 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013  «σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή».  Στο παραπάνω πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 2 Μαΐου και θα λήξουν την Τρίτη, 10 Μαΐου.  Προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 8 Μαΐου.  Η λειτουργία αυτή επιτρέπεται την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχαΐα: Πώς διαμορφώνεται η κίνηση στην αγορά ενόψει Πάσχα–Δείτε το εορταστικό ωράριο και τη διάρκεια του εκπτωτικού δεκαημέρου

 

Πάτρα: Ξεκίνησαν τις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι- «Υποχωρεί» ο οβελίας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά