Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Πολ ποζίσιον για τον Νίκο Ρόσμπεργκ στο Σότσι

Φόρμουλα 1: Πολ ποζίσιον για τον Νίκο Ρό...

Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς και Ραϊκόνεν με Φεράρι ακολουθούν

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Nico Rosberg θα ξεκινήσει τον αγώνα της Ρωσίας από την pole position μόνο που αυτή τη φορά δεν θέλει να φύγει από το Sochi με άδεια χέρια (εγκατέλειψε το 2015), αλλά με την νίκη που αν έρθει θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη στο φετινό Πρωτάθλημα.

Με τη δεύτερη pole στους τέσσερις πρώτους αγώνες του 2016, ο Ρόσμπεργκ έφτασε τις 24 της καριέρας του και ισοφαρίζει τις αντίστοιχες των Λάουντα και Πικέ.

Καθώς λοιπόν περνά σταθερά στα σαλόνια του hall of fame της F1, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος σε αντίθεση με τον Χάμιλτον που το πρόβλημα στη μονάδα ισχύος του επανήλθε.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός, «πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα που είχα στον τελευταίο αγώνα (Κίνα). Προσπάθησα να βελτιώσω το χρόνο μου στο τέλος του Q2 και έχασα ισχύ».

Ο Χάμιλτον δεν συμμετείχε στο Q3 και έμεινε έτσι στη 10η θέση της αυριανής εκκίνησης αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό του πρόβλημα: αν οι μηχανικοί του πρέπει να αλλάξουν οτιδήποτε στον κινητήρα του, αυτό μπορεί να σημαίνει επιπλέον απώλεια θέσεων όπως στην περίπτωση του Φέτελ.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari έκανε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στο Q3 αλλά θα ξεκινήσει, λόγω της ποινής για την αλλαγή του κιβωτίου του, από την 7η θέση, αφήνοντας έτσι τη δεύτερη θέση στον Βάλτερι Μπότας με τη Γουίλιαμς που εντυπωσίασε και κατέκτησε δίκαια τη θέση στην κορυφή του γκριντ.

Τρίτος στη γραμμή εκκίνησης θα βρίσκεται ο Ραϊκόνεν, ο οποίος ήταν κατά 1 δέκατο πιο αργός από τον συνάδελφό του Φέτελ και θα ακολουθήσουν οι Μάσα με Williams και Ρικιάρντο με τη Red Bull.

Κατά τη διάρκεια των τριών περιόδων των κατατακτήριων οι συνήθεις ύποπτοι που έμειναν εκτός του Q2 ήταν οι Πάλμερ, Μάγκνουσεν, Νασρ, Βερλάιν, Χαριάντο και Έρικσον, ενώ το ρυθμό έδινα κάθε φορά οι δύο Mercedes, οι οποίες ήταν και οι μόνες που κατάφεραν να πέσουν στο 1:35 κατά τη διάρκεια του Q2 και του Q3.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο, Κυριακή 1η Μαΐου, στις 15:00, ίσως με κάποιες αλλαγές στη σειρά κατάταξης, για τις οποίες φυσικά θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόρμουλα 1: Κυριαρχία της Μερσεντές στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Ρωσίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports