Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούν να ισχύσουν προληπτικά μέτρα για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούν να ισχύσουν π...

Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμφωνία

Στη διαπίστωση ότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να μην τεθούν σε ισχύ, προέβη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι “είμαστε κοντά”, αλλά “χρειάζεται μόνο μια επιπλέον εγγύηση”.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι “στο Ecofin του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ.

Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ”.

Κληθείς να απαντήσει για τις πιθανότητες ενός Grexit, ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε το θέμα “ευαίσθητο” και υπογράμμισε ότι “ο κόσμος εκνευρίζεται εύκολα”. “Η ερώτησή μου είναι: 'το να ανησυχούμε βοηθά;' Πρέπει να είμαστε σοβαροί", σημείωσε και πρόσθεσε πως υπάρχει μια συμφωνία στον ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά