Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινός ανάμεσα στους τρεις τελωνειακούς που συνελήφθησαν για εκβίαση από το Εσωτερικών Υποθέσεων

Πατρινός ανάμεσα στους τρεις τελωνειακού...

Ο 39χρονος έχει σχέση και με τον αθλητισμό

Ένας Πατρινός ,ο οποίος έχει σχέση με τον χώρο του αθλητισμού, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους τρεις τελωνειακούς που συνελήφθησαν από το Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση.

Όπως έχει ανακοινώσει  η αστυνομία "Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες (20-04-2016) το μεσημέρι, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 52, 39 και 55 ετών, τελωνειακοί υπάλληλοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση, με απειλή βλάβης της επιχείρησης κατά συναυτουργία.

Η σύλληψη τους επετεύχθη στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω τελωνειακοί, κατά τη διάρκεια πρόσφατου ελέγχου σε επιχείρηση που διατηρεί ημεδαπή σε περιοχή της Κορινθίας, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ για να μην βεβαιώσουν παράβαση και επιπλέον ένας από αυτούς την αγορά εμπορεύματος σε μειωμένη τιμή.

Χθες (20-04-2016) το μεσημέρι, ο 39χρονος και ο 55χρονος μετέβησαν στην επιχείρηση και παρέλαβαν το παραπάνω προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Ακολούθως συνελήφθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο τρίτος υπάλληλος στην έδρα της Υπηρεσίας τους.

Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, που κατείχε παράνομα, σουγιάς και γκλόπ, ενώ στην κατοχή του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν “tazer”, γκλοπ και σπρέι πιπεριού και για το λόγο αυτό κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301".

Σύμφωνα με tovima.gr ένας 39χρονος αθλητής του βόλεϊ, που είχε κατηγορηθεί προσφάτως ότι είχε τραβήξει όπλο προκειμένου να απειλήσει τον προπονητή του σε ομάδα της ανατολικής Αττικής, είναι ένας από τους τρείς τελωνειακούς που συνελήφθησαν προ τριών ημερών από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για εκβίαση ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Κορινθία!

 

Στην κατοχή του 39χρονου, που είχε πρωτοστατήσει και σε άλλα επεισόδια  εντός και εκτός αθλητικών χώρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, που κατείχε παράνομα, ένας σουγιάς και ένα γκλόμπ. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι οι τρείς συλληφθέντες τελωνειακοί ανήκαν σε υπηρεσία που σχετιζόταν με τον  έλεγχο της διαφθοράς στην συγκεκριμένη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα-θύμα του εκβιασμού οι τελωνειακοί, κατά τη διάρκεια πρόσφατου ελέγχου, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για να μην βεβαιώσουν παράβαση και επιπλέον ένας από αυτούς την αγορά εμπορεύματος σε μειωμένη τιμή.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό με την απειλή του 39χρονου να πυροβολήσει τον προπονητή του, ύστερα από διαφωνία για αθλητικά θέματα,  είχε σημειωθεί την 21η Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο της  Κάντζας. Είχε ακολουθήσει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του από την ΕΛΑΣ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις