Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χαμός από νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες το φετινό Πάσχα - Έξι οι καινούριες στην Πάτρα

Χαμός από νέες ταινίες στις κινηματογραφ...

Οι Πατρινοί έχουν μία πλούσια γκάμα ταινιών να διαλέξουν να δουν

Με τον καιρό να έχει ψυχράνει και πάλι λίγο, και με τις κινηματογραφικές επιλογές να είναι πραγματικά πολλές και αξιόλογες, το φετινό Πάσχα επιβάλλεται μία επίσκεψη στις σκοτεινές αίθουσες και δη στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων.

Από την Κυριακή του Πάσχα 1η Μαίου 2016, μία από τις ολοκαίνουριες ταινίες που θα παίζεται στην Πάτρα είναι η Γαλλική κωμωδία εποχής «Les visiteurs 3: Πάμε για επανάσταση» (διανομή από Odeon) που αποτελεί συνέχεια του δημοφιλούς Γαλλικού κινηματογραφικού franchise (η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 1993 και έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία και ακολούθησε ένα sequel το 1998 και ένα αμερικάνικο remake το 2001). Σκηνοθεσία: Ζαν-Μαρί Πουαρέ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ζαν Ρενό, Κριστιάν Κλαβιέ, Μαρί-Αν Σαζέλ

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Οι Jean Reno και  Christian Clavier υποδύονται τον Κόμη Godefroy de Montmirail και τον πιστό του ακόλουθο Jacquouille la Fripouille αντίστοιχα.

Οι δύο ήρωες πίνοντας ένα μαγικό φίλτρο μεταφέρονται στο χρόνο κι αυτή τη φορά ταξιδεύουν ως τον 18ο αιώνα, μετά την Γαλλική Επανάσταση, την περίοδο της τρομοκρατίας του Ροβεσπιέρου όπου επικρατούσαν κοινωνικές ανακατατάξεις και γρήγορες πολιτικές εξελίξεις.

Εν αναμονή του «Ben Hur» που ξαναγυρίστηκε σε σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέντοφ με τον Τζακ Χιούστον (στις ΗΠΑ θα βγει τον ερχόμενο Αύγουστο), το Πάσχα προβάλλεται στην Πάτρα, σε διανομή από την εταιρεία Feelgood, το θρησκευτικού ενδιαφέροντος φιλμ «Risen – Ανάσταση» του Κέβιν Ρέινολντς που ήδη στα Αμερικάνικα ταμεία έχει ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Πρωταγωνιστεί ο Τζόζεφ Φάινς του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ» στο ρόλο ενός Ρωμαίου στρατιώτη που του ανατίθεται να ψάξει να βρει το σώμα του Ιησού Χριστού μετά την Ανάσταση. Συμπρωταγωνιστεί ο Τομ Φέλτον και ο Πίτερ Φερθ.

Σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η πρεμιέρα σε 3 μάλιστα αίθουσες των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, του πρίκουελ του επιτυχημένου φιλμ του 2012 «Snow white & thw Huntsman», με τίτλο «The Huntsman: Winter’s War – Ο Κυνηγός, Η Μάχη του Χειμώνα» με τον εντυπωσιακό Thor – Κρις Χέμσγουορθ ν’ επιστρέφει στο ρόλο του ατρόμητου ξυλοκόπου Έρικ, τον 29χρονο Άγγλο ηθοποιό Σαμ Κλάφλιν ως πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον Νικ Φροστ ως νάνο αλλά και την κούκλα Σαρλίζ Θερόν ως την κακιά βασίλισσα Ravenna.  Στο ρόλο της αδελφής της Ice Queen Frey, εμφανίζεται η Έμιλι Μπλαντ ενώ παίζει και η Τζέσικα Τσαστέιν.

Σκηνοθετεί ο Cedric Nicolas Troyan που προτάθηκε για Όσκαρ οπτικών εφέ της πρώτης ταινίας (διανομή από την UIP). Στα Αμερικάνικα ταμεία η εντυπωσιακή αυτή ταινία που κόστισε κοντά 110 εκατομμύρια δολάρια ξεκίνησε με 21 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 81 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Για τους μικρούς μας φίλους κι ενώ περιμένουμε την κινηματογραφική εκδοχή του δημοφιλούς παιχνιδιού «Angry Birds» όπου δανείζουν τις φωνές τους οι Jason Sudeikis, Danny Mc Bride, Maya Rudolph, κ.α. (12/5 στις αίθουσες από την Feelgood), παίζεται ήδη τόσο μεταγλωττισμένο όσο και στην πρωτότυπη αμερικανική κόπια το «The Jungle Book/Το βιβλίο της Ζούγκλας» της Disney σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό (διανομή από την Feelgood) όπου τον πολυαγαπημένο παιδικό ήρωα Μόγλη υποδύεται ο 10χρονος Νεουορκέζος Νιλ Σέτι. Το φιλμ είναι γυρισμένο με ψηφιακά ντεκόρ και εντυπωσιακά ειδικά εφέ ενώ ακούγονται οι φωνές των Σκάρλετ Γιόχανσον, Μπιλ Μάρει, Ίντρις Έλμπα, κ.α.

Το «Βιβλίο της ζούγκλας» έπιασε την κορυφή στο Αμερικάνικο box office για 2ο συνεχόμενο σαββατοκύριακο (22-24 Απριλίου 2016) και ήδη έχει ξεπεράσει τα 193 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

To άλλο καθαρά παιδικό φιλμ που παίζεται τις ημέρες του Πάσχα, είναι το «Ratchet & Clank» (σε διανομή από την Tanweer), ένα Αμερικανοκαναδέζικο  3D computer-animated κωμικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας που έχει βασιστεί στο γνωστό βίντεο γκέιμ, με τις φωνές των Πολ Τζιαμάτι, Ροζάριο Ντώσον, Τζον Γκούντμαν, ενώ από τις 21/4 σε διανομή από την Odeon προβάλλεται στις Πατρινές αίθουσες το φιλμ κινουμένων σχεδίων «Ροβινσώνας Κρούσος 3d», που είναι ένα Γαλλοβελγικό animation φιλμ σε σκηνοθεσία Vincent Kesteloot, Ben Stassen.

Από την Κυριακή του Πάσχα 1η Μαίου και με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, προβαλλεται στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα ταυτόχρονα σχεδόν με τις ΗΠΑ, η κομεντί «Mother’s Day» (διανομή από την Tanweer) σε σκηνοθεσία του βετεράνου Γκάρι Μάρσαλ μ’ ένα εκπληκτικό καστ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζέισον Σουντέικις, Κέιτ Χάντσον και Τζούλια Ρόμπερτς.

Για τους πιο αυστηρά σινεφίλ υπάρχει μία ακόμη πρεμιέρα, η ιδιαίτερη ταινία του Γκας Βαν Σαντ «The Sea of trees – Μία Θάλασσα από δένδρα» με πρωταγωνιστές τον Μάθιου Μακόναχι, τη Ναόμι Ουότς και τον Κεν Γουατανάμπε. Το αλληγορικό αυτό θρίλερ εκτυλίσσεται σ’ ένα παράξενο δάσος στο βουνό Φούτζι της Ιαπωνίας. Η ταινία πρωτοπροβλήθηκε πέρυσι στο Φεστιβάλ των Καννών (διανομή Odeon).

Στο μεταξύ αξίζει να δείτε το κοινωνικό – αθλητικό δράμα «Race – Ο Άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» της Focus Features με το νεαρό μαύρο ηθοποιό Stephan James  της ταινίας «Selma», να υποδύεται τον θρύλο του παγκοσμίου αθλητισμού, τον Αφροαμερικανό σπρίντερ Jesse Owens (1913-1980)  που στέφθηκε Ολυμπιονίκης κερδίζοντας 4 χρυσά μετάλλια στα 100 και 200 μέτρα, στο μήκος και στην σκυταλοδρομία των ανδρών, στους περιβόητους και πολυσυζητημένους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου το 1936 που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για την προπαγάνδα του ο Χίτλερ.

Παίζουν και οι Τζέρεμει Άιρονς, Γουίλιαμ Χαρτ και ο εξαιρετικός Τζέισον Σουντέικις στο ρόλο του προπονητή του Όουενς στο Οχάιο, Λάρι Σνάιντερ. Η σκηνοθεσία είναι του Στίβεν Χόπκινς. Όπως έγραψε και το Αθηνόραμα, είναι θεαματική η αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 και ιδιαίτερα πετυχημένο το κάστινγκ του Τζέισον Σουντέικις.

Συνεχίζεται και η κωμωδία «Dirty Grandpa – Άτακτος Παππούς» (διανομή από την Feelgood) σε σκηνοθεσία Dan Mazer με τον 73χρονο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον γοητευτικό Ζακ Έφρον αλλά και το «Midnight Special – Ο Εκλεκτός της νύχτας» του Τζεφ Νίκολς (σε διανομή από την Tanweer), που είναι μία περιπέτεια με sci fi στοιχεία με τους Μάικλ Σάνον, Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Σαμ Σέπαρντ.

Τέλος από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαίου 2016, έρχεται στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, σε σκηνοθεσία και πάλι των αδελφών Joe και Anthony Russo όπως στο «Captain America, Ο Στρατιώτης του χειμώνα» (το 7ο εμπορικότερο της εταιρείας Μάρβελ κόμικς, με 714 εκατομμύρια δολάρια διεθνείς εισπράξεις), το «Captain America, Civil War – Εμφύλιος πόλεμος» της Disney/Marvel (σε διανομή της Feelgood) όπου συμβαίνει ότι λέει και ο τίτλος του, εμφύλιος. Εμφύλιος ανάμεσα στον Steve Rogers/Captain America (ο Κρις Έβανς και πάλι πρωταγωνιστεί) και τον IronMan/Toy Stark (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ).

Το επιτελείο συμπληρώνουν η Black widow-Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν –Winter Soldier, o Πολ Ραντ – Ant man, o Don Cheadle – War Hammer και ο νέος ήρωας Black Panther – Chadwick Boseman του φιλμ «Get on up». Να μην παραλείψουμε και τον Γουίλιαμ Χαρτ ως Thaddeus “Thunderbolt” Ross ενώ ένα πέρασμα κάνει και ο νέος Σπάιντερμαν – Τομ Χόλαντ.

*Βέβαια να μην παραλείψουμε και μία αξιέπαινη ελληνική κινηματογραφική προσπάθεια, το action thriller "Short Fuse" σε σκηνοθεσία του Πατρινού Ανδρέα Λαμπρόπουλου και του Κώστα Σκύφτα (διανομή από Village) που παίζεται για 2η εβδομάδα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από τον "Εκλεκτό της Νύχτας".

Σκηνή από τον "Εκλεκτό της Νύχτας".

Σκηνή από τον "Εκλεκτό της Νύχτας".

Σκηνή από το φιλμ "Risen - Ανάσταση".

Σκηνή από το φιλμ "Risen - Ανάσταση".

Σκηνή από το φιλμ "Risen - Ανάσταση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture