Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Πατρινός αυτοδίδακτος σκηνοθέτης Ανδρέας Λαμπρόπουλος μίλησε στο thebest.gr για το "Short Fuse" και τη συνεργασία με τον Κασιδόκωστα

Ο Πατρινός αυτοδίδακτος σκηνοθέτης Ανδρέ...

Έγιναν γυρίσματα και στην Πάτρα, στην Πειραική Πατραική και στου Λαδόπουλου

Βρίσκεται σχεδόν κάθε βράδυ από την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 που ξεκίνησε να προβάλλεται η ταινία «Short Fuse» που έχει σκηνοθετήσει μαζί με τον Κώστα Σκύφτα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε για να βλέπει τις αντιδράσεις του κοινού.

Ο λόγος για τον Πατρινό αυτοδίδακτο, όπως δηλώνει, κινηματογραφιστή Ανδρέα Λαμπρόπουλο, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr, εξέφρασε τη χαρά του που τα σχόλια του κοινού για την ταινία είναι θετικά. «Όποιος έχει δει την ταινία, απ’ όσους μίλησα μαζί τους, του άρεσε. Παίρνω μεγάλη ικανοποίηση να βρίσκομαι στην κινηματογραφική αίθουσα και να παρακολουθώ την ταινία μαζί με το κοινό. Αυτό που συνήθως με ρωτούν και λένε πως τους έκανε εντύπωση, είναι οι αρκετές και καλογυρισμένες σκηνές δράσης και το ότι το φιλμ σε κρατά συνέχεια στην “τσίτα”».

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Πήγε στο 3ο ενιαίο λύκειο και σπουδάζει στο τμήμα της Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας όπου το μόνο που χρωστάει για να πάρει το πτυχίο του είναι η διπλωματική του εργασία.

Με τον Κώστα Σκύφτα γνωρίστηκαν μέσω ενός κοινού γνωστού, και άρχισαν να κάνουν μικρού μήκους ταινίες (έχουν κάνει κοντά 3-4) οι οποίες ταξίδεψαν από τη Δράμα έως την Βαλτιμόρη, την Κορέα και την Αυστραλία. Η διαφορά ωστόσο όπως μας είπε ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος κάνοντας μία ταινία μεγάλου μήκους, ήταν τεράστια. «Ανεβαίνει εκθετικά ο βαθμός, είναι σαν να αυξάνεται κάτι με γεωμετρική πρόοδο. Το σενάριο των Κωνσταντίνου Μουτσινά και Κώστα Σκύφτα είχε να κάνει με μία ιδέα action φιλμ, κάτι που στα ελληνικά δεδομένα θεωρήθηκε πρωτόγνωρο αλλά στο εξωτερικό έχουν γίνει παρόμοια εγχειρήματα. Η ιδέα του “Short Fuse” ήταν να μην σε αφήνει σε ησυχία και μέχρι το τέλος να μην αποκαλύπτει και να μην δίνει στοιχεία για το τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το στόρι, ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο κι όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει, του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Η ετοιμασία της ταινίας κράτησε συνολικά δυόμιση χρόνια ενώ πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η εταιρεία 1821 των Terry Dougas και Πάρη Κασιδόκωστα.

Όπως μας είπε ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, είναι μία low budget παραγωγή κι αυτό το γεγονός κάθε μέρα τους έκανε να γίνονται εφευρετικοί προκειμένου ακριβώς να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα που προέκυπταν και τα στενά οικονομικά πλαίσια του budget. Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως το φιλμ έχει στοιχεία και επιρροές από το σινεμά του Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, όπως μας είπε, σαν στυλ σεναριακά το «Short Fuse» έχει στοιχεία από γνωστά action thriller όπως το «Seven» και το «Phone booth – Τηλεφονικός θάλαμος» που σε κρατούν μέχρι το τέλος σε αγωνία.

Το 95% των γυρισμάτων έγιναν στην Αθήνα και την Αττική. Κάθε δεύτερη μέρα το συνεργείο (συνολικά δούλεψαν 22 άτομα) ήταν και σε διαφορετική τοποθεσία. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, έγιναν γυρίσματα και στην Πάτρα, σε χώρους όπως η Πειραική Πατραική και το παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου. «Η Πάτρα έχει πολύ ωραίες τοποθεσίες για κινηματογραφικά γυρίσματα», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος.

Στην Πάτρα υπολογίζεται πως την ταινία έχουν ήδη δει κοντά χίλιοι θεατές ενώ από την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 συνεχίζεται η προβολή της για 2η εβδομάδα. Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος ευελπιστεί να κρατηθεί το φιλμ για προβολή στην Πάτρα ώστε να γυρίσουν και οι φοιτητές που έχουν φύγει για Πάσχα, ώστε να την δουν. Στην Αθήνα το «Short Fuse» (διανομή από την Village) παίζεται σε 9 αίθουσες.

Στην δημοσιότητα που έχει πάρει η ταινία αλλά και στα καλά σχόλια και συζητήσεις που έχει προκαλέσει, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η παρουσία γνωστών και καλών ηθοποιών, όπως ο Αποστόλης Τότσικας που έχει και τον κεντρικό ρόλο.

Παίζουν και οι Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θοδωρής Αθερίδης, Γιώργος Καραμίχος, Μάνος Γαβράς. «Βοήθησε σίγουρα η παρουσία όλων των ηθοποιών μας. Π.χ. ο Τάσος Νούσιας διαλέγει τους ρόλους και που θα εμφανιστεί. Είναι επιλεκτικός. Προφανώς όλοι τους είδαν πράγματα στο σενάριο που τους άρεσαν και πραγματικά μας βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθεια μας και το εκτιμάμε πολύ αυτό», ανέφερε στο thebest.gr ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος.

Στη συνομιλία μας ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος μιλά με ολοφάνερο ενθουσιασμό και τα λόγια του είναι γρήγορα και «στακάτα».

Χαρακτηρίζει το «Short Fuse» ως μία handmade – χειροποίητη ταινία, ένα action thriller που κινείται στο δικό του σύμπαν. Δεν κατονομάζεται που λαμβάνει χώρα η δράση ενώ είναι μία ταινία που κυλάει στους γρήγορους, φρενήρεις σχεδόν ρυθμούς της εποχής μας, μίας εποχής, όπως μας περιέγραψε ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος όπου όλα είναι τεντωμένα, αλλοτριωμένα και στην κυριολεξία κρέμονται από μία κλωστή.

Για το μέλλον υπάρχουν πολλές ιδέες όπως ένα prequel.

*Να θυμίσουμε πως η αρχική πρεμιέρα της ταινίας είχε γίνει στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, απ’ όπου και η βασική φωτ. του Vangelis Patsialos (από το σάιτ του φεστιβάλ www.aiff.gr). Εικονίζονται ο Απόστολος Τότσικας, ο σκηνοθέτης Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο παραγωγός Κωνσταντίνος Μουτσινάς και η Ευγενία Δημητροπούλου.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight