Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλοντυμένος «μαϊμού» εφοριακός «χτύπησε» στο Αγρίνιο – Θύμα του μία 74χρονη και λεία 4.500 ευρώ

Καλοντυμένος «μαϊμού» εφοριακός «χτύπησε...

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψη του θρασύτατου απατεώνα

Μία 74χρονη γυναίκα από το Αγρίνιο, ήταν το θύμα «μαϊμού» εφοριακού, ο οποίος έκανε την Μ. Τρίτη το πρωί την «εμφάνισή» του στο κέντρο της πόλης.

Φαίνεται ότι το κύκλωμα με τους απατεώνες που υποδύονται τους εφοριακούς και εξαπατούν κυρίως ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα άπλωσε ξανά τα πλοκάμια του στην περιοχή, ενώ ως γνωστόν και κατά το παρελθόν είχαν καταγγελθεί στις Αρχές, περιπτώσεις και απόπειρες απάτης από τους καλοντυμένους επιτήδειους στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή.

Όλα συνέβησαν, όπως γράφει το sinidisi.gr περίπου στις 11 το πρωί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι για πιθανούς στόχους, ώσπου στο διάβα του βρέθηκε η 74χρονη. Ο καλοντυμένος απατεώνας πλησίασε την ηλικιωμένη και με την γνωστή μέθοδο άρχισε να της κάνει διάφορες ερωτήσεις για τον γιο της. Η 74χρονη βέβαια δεν φανταζόταν, ότι κάθε απάντηση που έδινε στον δράστη του έκανε ακόμη πιο εύκολο το… έργο.

Ο θρασύτατος άνδρας ανέφερε στην ηλικιωμένη γυναίκα ότι είναι εφοριακός και ο γιος της θα λάβει επιστροφή φόρου από την εφορία, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται «γρηγορόσημο»… Της ζήτησε λοιπόν το ποσό των 1.200 ευρώ για να επιταχύνει τις διαδικασίες της εφορίας. Η 74χρονη πείστηκε και μάλιστα πήγε στο σπίτι που διαμένει στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο Αγρίνιο με τον δράστη ώστε να του παραδώσει τα χρήματα.

Όταν όμως ο απατεώνας αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα που είχε η ηλικιωμένη στο σπίτι ήταν πολύ περισσότερα, τότε προσποιούμενος ότι μιλάει στο τηλέφωνο με την εφορία και είχε κάνει λάθος με το ακριβές ποσό, της ζήτησε 4.500 ευρώ. Η 74χρονη πήρε τα χρήματα και μάλιστα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς την εφορία. Στο μέσον της διαδρομής όμως, ο «μαϊμού» εφοριακός της είπε ότι δεν χρειάζεται να πάει μαζί της στη ΔΟΥ, της άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, η ηλικιωμένη κατέβηκε και ο δράστης πάτησε το γκάζι και έγινε καπνός με λεία 4.500 ευρώ.

Λίγα λεπτά αργότερα η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα μεγάλης απάτης και τηλεφώνησε στην αστυνομία. Ήταν όμως πολύ αργά μιας και ο δράστης είχε εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα άρχισαν εκτεταμένες έρευνες από την τοπική αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Η ΕΛ.ΑΣ από την πλευρά της, όπως γράφει το sinidisi.gr, καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και να είναι πλήρως υποψιασμένοι όταν τους προσεγγίζουν ύποπτα άτομα, ακόμα και αν δηλώνουν ότι έχουν ιδιότητα όπως στην παραπάνω περίπτωση. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες όπου στην αγορά διακινείται αρκετό χρήμα λόγω των εορτών η προσοχή πρέπει να είναι αυξημένη για να αποφευχθούν περιστατικά εξαπάτησης, κλοπής ή διάρρηξης.

Πηγή - sinidisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις