Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Κολλητοί» στη Βουλή Άννα Καραμάνλη, Ιάσονας Φωτήλας και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

«Κολλητοί» στη Βουλή Άννα Καραμάνλη, Ιάσ...

Ετοιμάζουν ταξίδι στην Πάτρα

Μία από τις πιο δεμένες παρέες του Κοινοβουλίου -παρά το ότι προέρχονται από διαφορετικά κόμματα- είναι η Αννα Καραμανλή από τη Νέα Δημοκρατία και οι Αχαιοί Ιάσονας Φωτήλας από το Ποτάμι και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».

Οι συζητήσεις τους ξεκινούν φυσικά από την πολιτική, αλλά επεκτείνονται και σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων όπως η παιδεία, ο αθλητισμός και το θέατρο.

Στα διαλείμματα των πολύωρων συνεδριάσεων βρίσκουν την ευκαιρία να συζητήσουν στο εντευκτήριο της Βουλής, ενώ κάποιες φορές προγραμματίζουν και κοινές εξόδου κατά κύριο λόγο στο Χαλάνδρι. Μάλιστα ετοιμάζονται για ένα ταξίδι στην Πάτρα, καθώς ο Ιάσονας Φωτήλας μετέχει σε μία θεατρική ομάδα και στις 12 Μαΐου γίνεται η πρεμιέρα του έργου.

Η αχαϊκή πρωτεύουσα συνδέει τους δύο άντρες της παρέας, οι οποίοι γνωρίζονταν από τα παιδικά τους χρόνια.

Ο Θ. Παπαθεοδώρου ήταν συμμαθητής στο σχολείο με τον μεγάλο αδελφό του Ι. Φωτήλα, ενώ ο δεύτερος ήταν στην ίδια τάξη με τον μικρό αδελφό του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οταν συναντιούνται στην Πάτρα ανταλλάσσουν απόψεις σε πιο χαλαρό κλίμα από ό,τι στη Βουλή στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου.

Τους τρεις βουλευτές μπορεί να τους χωρίζει η κομματική ταυτότητα, αλλά τους ενώνει η αντίληψη πως χρειάζονται «φρέσκα μυαλά» στην πολιτική.

Για να ξεπεράσουν τις πολιτικές τους διαφορές επιστρατεύουν τον διάλογο και ενίοτε το χιούμορ.

«Αυτό που λείπει σήμερα είναι η κοινή λογική» λέει ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου και προσθέτει «παρά τις πολιτικές αντιθέσεις οι πλατφόρμες συνεννόησης μπορούν να διευκολύνουν την επίλυση των προβλημάτων».

Η Αννα Καραμανλή προσθέτει πως «είμαστε όλοι άνθρωποι που ξέρουν πώς βγαίνει το μεροκάματο και καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια. Αυτό κάνει πιο εύκολη τη μεταξύ μας επικοινωνία».

Από την πλευρά του ο Ιάσονας Φωτήλας επισημαίνει πως «όλοι αντιλαμβανόμαστε πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα» και γι' αυτόν τον λόγο χρειάζονται φρέσκα μυαλά στην πολιτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight