Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το top 6 των εκκλησιών της Πάτρας για το Πάσχα

Το top 6 των εκκλησιών της Πάτρας για το Πάσχα

Επιτάφιος και Ανάσταση στις εκκλησίες της Πάτρας

Το thebest.gr επέλεξε 6 εκκλησίες για τον Επιτάφιο και το βράδυ της Ανάστασης στην Πάτρα.

Άξιον Εστί

Στο κέντρο της πόλης επί της οδού Βότση (ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίου και Μαιζώνος) το εκκλησάκι του Άξιον Εστί είναι από τις πιο χαμηλών τόνων εκκλησίες, ήσυχη, χωρίς κροτίδες και πασχαλιάτικη βαβούρα. Θα παρακολουθήσετε τις λειτουργίες ανάμεσα σε κατοίκους του κέντρου που επιδιώκουν διακριτικότητα και ηρεμία.

Μητρόπολη και Άγιος Ανδρέας

Η «Ευαγγελίστρια» μαζί με τον «Άγιο Ανδρέα» συγκεντρώνουν επισήμους και κοσμικούς αλλά και βέρους Πατρινούς που εξακολουθούν να μένουν στο κέντρο. Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή είναι και τόπος εκκλησιαστικής συγκέντρωσης για «κοσμικούς» και περαστικούς, ωστόσο το κλίμα είναι συγκρατημένο χωρίς …παιδομάνι και βαβούρα.

Μοναστήρι Προφήτη Ηλία

Μετά την περιοχή Σύνορα το γυναικείο μοναστήρι του «Προφήτη Ηλία» προσφέρει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα το βράδυ της Ανάστασης. Οι καλόγριες πετούν από τα κεραμίδια του μοναστηριού ροδοπέταλα στους πιστούς ενώ ο ήχος του ξύλου που χτυπάει ρυθμικά σε εντάσσει σε κλίμα μοναστηριακό. Κατά τα λοιπά τα τελευταία χρόνια έχει πολύ κόσμο, ενώ δεν λείπουν και οι κροτίδες.

Παναγία η Γηροκομίτισσα

Από τις ωραιότερες εκκλησίες της Πάτρας για το βράδυ της Ανάστασης και ολόκληρη την Μεγάλη Εβδομάδα. Η πλακόστρωτη αυλή που γεμίζει από κόσμο υπό το φως των κεριών αποτελεί πραγματική μυσταγωγία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πιστοί παραμένουν μέχρι το τέλος της αναστάσιμης λειτουργίας.

Επιτάφιος εντός του στρατοπέδου ΚΕΤΧ

Από τις κατανυκτικότερες περιφορές επιταφίων της Πάτρας. Ξεκινά νωρίς, έχει λίγο κόσμο και συνήθως οδηγεί η μπάντα του Δήμου Πατρέων καθώς και μέλη του Ερυθρού Σταυρού. Ο επιτάφιος μεταφέρετε από άγημα εντός του στρατοπέδου. Υπέροχη κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Εκκλησάκι "Παναγιά η Βοήθεια"

Εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, και συγκεκριμένα στον περίβολο, είναι ιδιαίτερα κατανυκτικά τόσο στον Επιτάφιο, όσο και στην Αναστάσιμη λειτουργία. Παρακολουθούν συνήθως τις ακολουθίες συγγενείς ασθενών, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις