Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Χρήστος Πετρόπουλος-Αποστόλης Παπανικολόπουλος: Γιος και ανιψιός του «Νουρέγιεφ» πρωταγωνιστούν στα παρκέ της Πάτρας

Χρήστος Πετρόπουλος-Αποστόλης Παπανικολό...
Μάτσας Ηλίας

Η νέα γενιά του Πατρινού μπάσκετ στο thebest.gr

Ο Κώστας Πετρόπουλος, κατά κόσμων «Νουρέγιεφ» του Ελληνικού μπάσκετ, έχει εμπνεύσει γενιές και γενιές του τοπικού αθλητισμού και όχι μόνο.

Από αυτούς δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συγγενείς και τα παιδιά του. Στην νεότερη γενιά αυτών, ανήκουν ο γιός του Χρήστος Πετρόπουλος και ο ανιψιός του Αποστόλης Παπανικολόπουλος.

Τα δύο παιδιά μίλησαν στο thebest.gr για την αγάπη τους για το άθλημα και για την πορεία τους κάτω από την σκιά αλλά και το διακριτικό βλέμμα του Κώστα Πετρόπουλου.

Πώς ασχοληθήκατε με το μπάσκετ και ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σας;

Αποστόλης: Ξεκίνησα το μπάσκετ στα 14, στον Έσπερο ΑΟΠΑ, μετά από προτροπή του θείου μου, Κώστα Πετρόπουλου. Έπαιξα στην ομάδα μέχρι και την περασμένη χρονιά, όπου μετακινήθηκα στο Γλαύκο.

Η αγάπη για το μπάσκετ είναι δεδομένη. Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, καλύτερα να βρεις κάτι άλλο. Ο Αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ είναι μέρος της καθημερινότητάς μου πλέον, κάτι που με γεμίζει.

Χρήστος: Ξεκίνησα το μπάσκετ σε πολύ μικρή ηλικία, κάπου 6-7 χρονών. Όσο ζούσα στην Αθήνα ήμουν αρχικά στις ακαδημίες του Περιστερίου και του Αμαρουσίου, και εν συνεχεία αγωνίστηκα στην ΑΕΝΚ(Κηφισιά). Όταν μετακόμισα στην Πάτρα μετεγγράφηκα στον Έσπερο ΑΟΠΑ όπου και αγωνίστηκα για 9 χρόνια. Η περασμένη χρονιά με βρήκε στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ με την ομάδα της ΣΦΗΚΑ.

Το μπάσκετ είναι για εμένα ένας τρόπος ζωής οπότε η αγάπη και το πάθος που έχω για αυτό είναι κάτι δεδομένο. Εκτός αυτού όμως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε πολλούς τομείς στη ζωή μου, έχω αποκομίσει πολλές εμπειρίες ζωής και έχω κάνει καλούς και αληθινούς φίλους μέσα από τον χώρο αυτό.

Τι σημαίνει το "μπάσκετ" στην Πάτρα;

Αποστόλης: Μπάσκετ στην Πάτρα σημαίνει πάθος. Η Πάτρα είναι μπασκετούπολη, πολλά παιδιά ασχολούνται με το μπάσκετ. Η πόλη εκπροσωπείται αξία από τον Απόλλωνα τόσα χρόνια στην Α1 και από τις υπόλοιπες ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες... Πάτρα λοιπόν σημαίνει, Μπάσκετ!

Χρήστος: Το μπάσκετ στην Πάτρα νομίζω πως είναι ένα άθλημα που το αγαπά ιδιαίτερα ο κόσμος και δίνει συνεχώς χαρές και διακρίσεις. Βλέπεις συνεχώς όλο και περισσότερα νέα παιδιά να γεμίζουν τα γήπεδα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Πλέον η Πάτρα έχει ομάδες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, με κύριο εκφραστή φυσικά τον Απόλλωνα, που αποτελεί την ιστορία του αθλήματος στην πόλη μας!

Κώστας Πετρόπουλος. Τι είναι για σας και πόσο σας επηρέασε;

Αποστόλης: Κώστας Πετρόπουλος εκτός από οικογένεια, σημαίνει...έμπνευση. Να μην τα παρατάς ποτέ και να παλεύεις. Η επιρροή του είναι μεγάλη, χωρίς αυτόν δεν θα είχα ασχοληθεί με το μπάσκετ, όπως τόσα και τόσα παιδιά στην Πάτρα. Είναι ένας άνθρωπος που παροτρύνει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, με βασικό μέλημα τους όμως τα μαθήματα.

Όπως πρέπει να γίνεται. Παροτρύνει τα παιδιά να είναι καλοί συμπαίκτες, αγαπάει τον όρο "ομάδα". Μια ζωή τον θυμάμαι να συγχαίρει και να επιβραβεύει τα παιδιά που παίζουν πάνω από όλα  για την ομάδα. Πάνω από όλα είναι ένας άνθρωπος που σε κάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου και χαίρεται να βλέπει τα νέα παιδιά να προοδεύουν τόσο στη ζωή όσο και στο μπάσκετ.

Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, και πάντα ενδιαφέρεται και με ρωτάει πως πάμε με την ομάδα. Όποτε προλαβαίνει φυσικά έρχεται και στο γήπεδο.

Χρήστος: Για εμένα ο Πατέρας μου αποτελεί το μεγαλύτερο πρότυπο που έχω, όχι μόνο όσο αφορά τον αθλητισμό αλλά και γενικά στη ζωή μου. Είναι ο πιο τίμιος, ταλαντούχος και εργατικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει.

Εκτός αυτών λοιπόν μας έσπρωξε φυσικά από μικρούς στα γήπεδα και συγκεκριμένα στο μπάσκετ αφού ήξερε από πρώτο χέρι ποια είναι τα οφέλη και τα καλά του αθλητισμού. Πάντα ήταν εκεί για να μας συμβουλεύσει και να μας εμπνέει όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Βάζει πάνω από όλα έννοιες όπως είναι η ομαδικότητα και ο κάλος συμπαίχτης.

Και η μεγαλύτερη συμβουλή που μας έχει δώσει είναι πως όσο παίζουμε μπάσκετ θα πρέπει 1ον να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο και 2ον να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε γιατί το μπάσκετ είναι πάνω από όλα χόμπι, και πρώτα στη ζωή έρχονται τα μαθήματα και μετά ο αθλητισμός ως υγιές συμπλήρωμα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας από δω και πέρα, στο μπάσκετ και στην ζωή;

Αποστόλης: Στόχοι ζωής. Αρχικά να τελειώσουμε το γεωλογικό, έχουμε καιρό ακόμα! Στη συνέχεια θα δούμε. Νωρίς είναι ακόμα!

Μπασκετικά να σωθεί ο Γλαύκος στο μπαράζ, το αξίζει η ομάδα και ο κόσμος που γεμίζει το γήπεδο κάθε Κυριακή, το αξίζουμε εμείς με την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά στο παρκέ .

Από εκεί και πέρα να παίζω και να το ευχαριστιέμαι όσα πιο πολλά χρόνια μπορώ.

Χρήστος: Οι στόχοι μου όσο αφορά τη ζωή μου γενικότερα είναι να τελειώσω τις σπουδές μου (Πολίτικος Μηχανικός, Πανεπιστήμιο Πατρών) και να μπορέσω να ξεκινήσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Αυτά για αρχή και...βλέπουμε! Όσο αφορά το μπάσκετ, θα ήθελα για όσα χρόνια ακόμα μπορώ, να το συνδυάζω με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου και να αγωνίζομαι σε όποιο επίπεδο μου επιτρέπουν αυτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight