Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πέγκυ Σπηλιοπούλου- Οικονόμου: Η οπτικός του MARK AALEN, που είχε από παιδί μέσα της, μια... μικρή έμπορο

Πέγκυ Σπηλιοπούλου- Οικονόμου: Η οπτικός...

Το 1997, το κατάστημα της οδού Κορίνθου και Βότση, άνοιξε τους εμπορικούς του ορίζοντες ως Franchise της μεγαλύτερης αλυσίδας οπτικών

Από μικρή μαθήτρια του Αρσακείου, είχε αφήσει την κλίση της για το εμπόριο  να παρασύρει μελλοντικά σχέδια και παιχνίδια.  Οι δικοί της την θυμούνται να δημιουργεί περίπτερο στις καλοκαιρινές διακοπές ως παιχνίδι.

Ο δρόμος του εμπορίου υπ’ αυτή την έννοια είχε ήδη διαγραφεί. Αυτό που έμενε ήταν το αντικείμενο ενασχόλησης  και σε αυτό έδωσε λύση ο οφθαλμίατρος πατέρας της, συστήνοντάς της να γίνει οπτικός.

Κάπως έτσι η Πέγκυ Σπηλιοπούλου-Οικονόμου, σημερινή ιδιοκτήτρια του καταστήματος οπτικών MARK AALEN, πήρε την απόφαση και μαζί με αυτή και τη βαλίτσα της για το Πανεπιστήμιο BRADFORD της Αγγλίας, όπου σπούδασε  οπτομετρία. Επιστρέφοντας από το εξωτερικό ανέλαβε το τμήμα  φακών επαφής στο ιατρείο του πατέρα της.

Το 1997 , το κατάστημα της οδού Κορίνθου και Βότση , άνοιξε του εμπορικούς  του ορίζοντες ως Franchise της μεγαλύτερης αλυσίδας οπτικών καταστημάτων στην Ελλάδα, της περίφημης Μark Aalen και έγινε σημείο αναφοράς για την υπόθεση …όραση.

Φακοί επαφής , γυαλιά ηλίου, υγρά για φακούς και άλλα συναφή, πήραν τη θέση του παιδικού περιπτέρου και το όνειρο της Πέγκυ Σπηλιοπούλου Οικονόμου, είχε γίνει πλέον πραγματικότητα.

Η ίδια μου λέει ότι δεν μετάνιωσε στιγμή για την επιλογή, έστω και αν στη διαδρομή συναντήθηκε και αυτή όπως όλοι οι έμποροι και οι επιστήμονες αυτού του τόπου με την κρίση, σε ένα κάθε άλλο παρά ευχάριστο τετ-α-τετ, ενώ μου μιλάει με ενθουσιασμό για τον κόσμο της οράσεως που είναι συνυφασμένος με τον κόσμο της μόδας, καθώς ιδίως τα γυαλιά ηλίου , είναι ένα παιχνίδι χρωμάτων, σχεδίων και στυλ, που υπηρετούν αποτελεσματικά την επιδίωξη να ξεχωρίζουμε , να υπερβάλουμε , να αλλάζουμε.

 

"Η μόδα είναι μια καθοριστική παράμετρος, ιδίως σε ό,τι αφορά τα γυαλιά ηλίου και τις μικρότερες ηλικίες" μου λέει και μου εξηγεί ότι φέτος ο δείκτης της μόδας εστιάζει στα στρογγυλά σχήματα, όπως και στα στρογγυλά με την διπλή γέφυρα, τον ελαφρύ καθρέπτη, στα πιο nude και παστέλ χρώματα, χωρίς να έχει φύγει από το προσκήνιο το σχήμα πεταλούδας.

Στα ανδρικά γυαλιά πάλι, εκτός από τα στρογγυλά πρωταγωνιστούν και τα κοκάλινα ορθογώνια σχήματα και οι polarized φακοί, ενώ η νεολαία επιμένει στο στρογγυλό και clubmaster μοντέλα.

"Υπάρχουν νέοι και των δύο φύλλων, που ανανεώνουν κάθε χρόνο τα γυαλιά ηλίου τους καθώς συναρτούν από αυτά το στυλ τους. Οι μεγαλύτεροι πελάτες είναι πιο κλασικοί και πιο σταθεροί στις επιλογές  τους" λέει η Πέγκυ Οικονόμου.

"Οι φακοί των γυαλιών που επιλέγουμε μπορεί να είναι παγίδα αν σταθούμε μόνο στο αν είναι απλώς ωραίο ένα ζευγάρι γυαλιά. Έχει τεράστια σημασία η ποιότητα του φακού, μερικές φορές δε, σε συνδυασμό και με τις εποχές.

Το καλοκαίρι υψηλό βαθμό προστασίας προσφέρουν οι φακοί με τους καθρέπτες. Επίσης προσοχή πρέπει να δίνεται και στις ειδικές επιστρώσεις που χρησιμοποιούνται στους φακούς των γυαλιών οράσεως  που είναι κατάλληλοι για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές".

 

Οι τιμές των γυαλιών ηλίου στο MARK AALEN κυμαίνονται από 80 έως 150 ευρώ με εξασφαλισμένη την υψηλή ποιότητα. Μπορεί όμως να βρει κανείς και γυαλιά 250 έως 280 ευρώ, ενώ οι σκελετοί για τα γυαλιά οράσεως ξεκινούν από τα 30 ευρώ.

"Μέσα στην κρίση, οι πελάτες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί και προσεκτικοί ως προ αυτό που αγοράζουν, ενώ η ερώτηση "κάποια καλύτερη τιμή;" διατυπώνεται πολύ πιο συχνά από ό,τι πριν, ακόμη και για προϊόντα τα οποία είναι καταφανώς φθηνά" λέει η γνωστή οπτικός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά