Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συναγερμός στο Μαξίμου για τα επώδυνα μέτρα του νέου προληπτικού μνημονίου- Ποιά στάση θα τηρήσουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Συναγερμός στο Μαξίμου για τα επώδυνα μέ...

Έκδηλος ο προβληματισμός

Το νέο πακέτο προληπτικών μέτρων  3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε (περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πιάσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος) φέρνει ισχυρούς πονοκεφάλους στο Μαξίμου.

Μιλώντας στη Real News ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανήκει και στην Πρωτοβουλία των 53 δηλώνει ξεκάθαρα πως κανείς βουλευτής δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια σκληρά και προληπτικά μέτρα. Ωστόσο, δηλώνει αισιόδοξος πως η κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό και το φόβο του Brexit μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να έρθει και σε σύγκρουση με τους δανειστές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τα Τρίκαλα, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικός πως ούτε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κεντρική επιτροπή, αλλά ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα δεχθεί να ψηφιστούν τέτοιου είδους μέτρα, έστω και προληπτικού χαρακτήρα.

Πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης μιλώντας στη Real News αναφέρει πως δεν θεωρεί πως θα ληφθούν τέτοια μέτρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία αν και δεν αποσαφήνισε τη θέση της, σημείωσε πως τόσο ο υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Αντίθετα, ο  Γιάννης Μιχελογιαννάκης δηλώνει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ψηφίσει τα προληπτικά σκληρά μέτρα, με την προϋπόθεση όμως να υπάρξουν όλες εκείνες οι πολιτικές έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να μην φτάσουμε στο σημείο υλοποίησης των σκληρών αυτών μέτρων.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τον προβληματισμό να είναι έκδηλος. Μόνο ο βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης έχει δηλώσει πως η στάση του θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρξουν βελτιώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που έχουν ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Προς το παρόν πάντως, ουδείς γνωρίζει εάν οι δανειστές θα απαιτήσουν την ψήφιση των προληπτικών  μέτρων. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα προληπτικά μέτρα θα αφορούν το δημόσιο και σε αυτό έχει συμφωνήσει ήδη και η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις