Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:"Αστροφωτογραφία – Ένα ταξίδι στο σύμπαν" απόψε στη Λέσχη Ηδυφώς

Πάτρα:"Αστροφωτογραφία – Ένα ταξίδι...

Ομιλία του Ανδρέα Παπαλάμπρου στις 20.15

"Αστροφωτογραφία – Ένα ταξίδι στο σύμπαν" είναι το θέμα της ομιλίας που θα αναπτύξει στις 20.15 απόψε στη Φωτογραφική Λέσχη "Ηδυφώς" της Πάτρας (Κύπρου 63) ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας "Ωρίων" Ανδρέας Παπαλάμπρου.

Ένας αστροφωτογράφος βαδίζει στο σταυροδρόμι της φωτογραφίας και της αστρονομίας, συνδυάζοντας το πάθος του φωτογράφου να αποτυπώσει τον κόσμο και την τάση για εξερεύνηση του αγνώστου που διακρίνει τον αστρονόμο.

Το εύρος των θεμάτων της αστροφωτογραφίας είναι μεγάλο και περιλαμβάνει την αποτύπωση μακρινών κόσμων όπως πλανητών, νεφελωμάτων και γαλαξιών που συχνά είναι αόρατα διά γυμνού οφθαλμού, σπάνιων φαινομένων όπως εκλείψεις και συνόδους πλανητών αλλά και του έναστρου ουρανού όπως τον βλέπουμε μακριά από τα φώτα των πόλεων. Αν και έχει έντονα τεχνικά στοιχεία και κάποιες μορφές της απαιτούν αφοσίωση, η αστροφωτογραφία γίνεται ολοένα και πιο προσιτή στον καθένα λόγω της εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας. Στην ομιλία θα αναλυθούν τα είδη της αστροφωτογραφίας και οι βασικές τεχνικές ενώ θα παρουσιαστεί το προσωπικό έργο του ομιλητή κατά την τελευταία δεκαετία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture