Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Το achaiataste παρουσιάζει τη νέα σειρά κρασιών της Οινοποιίας Ρούβαλη, "ο Μίτος της Αριάδνης"

Το achaiataste παρουσιάζει τη νέα σειρά ...

Την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι στην Έκθεση WESTIA

Τη νέα σειρά λευκών κρασιών με την ονομασία «Μίτος της Αριάδνης», θα παρουσιάσει η Οινοποιία Ρούβαλη, και ώρες 1-2 το μεσημέρι, στο περίπτερο του achaiataste, στην Έκθεση WESTIA.

Ο Άγγελος Ρούβαλης δεν μας έχει συνηθίσει στην παρουσίαση νέων κρασιών χωρίς κάποιο στρατηγικό σχέδιο.

Με πλαίσιο πάντα την Ορεινή Αιγιάλεια – αμπέλια σε840 μέτρα υψόμετρο, μπαλκόνια πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο – δημιούργησε το 1990 το Ασπρολίθι , βασικό πυλώνα της ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ, από τον κόκκινο ορεινό Ροδίτη. Το 2004 δημιούργησε, με τον οινολόγο Τάσο Δροσιάδη, μια σειρά φρέσκα και φρουτώδη κρασιά που ονόμασε ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ ως απάντηση στο σύγχρονο γευστικό γούστο, ενώ τα κρασιά παλαίωσης ΙΑΝΟΣ, που εμφανίστηκαν από το 2000, κερδίζουν σε ποιότητα με το πέρασμα του χρόνου!

Φέτος παρουσιάζει στην διάρκεια της WESTIA, στο περίπτερο του achaiataste, την νέα του σειρά «ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης» με την οποία αρχίζει να ξετυλίγει τα μεγάλα λευκά κρασιά της ορεινής αυτής αμπελουργικής ζώνης.

Ως κατ’ εξοχήν μαιτρ του Ροδίτη, δημιουργεί έναν συνδυασμό της παλιάς αυτής ελληνικής ποικιλίας με το Viogner  που μας συγκινεί με την ποιότητα, την φινέτσα του και την πλούσια ολοκληρωμένη γεύση του. Καταφέρνει, δε, να συνθέσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δυο ποικιλιών σε ένα ενιαίο σύνολο. Ένα κρασί διαμάντι στην παγκοσμιοποιημένη αγορά του κρασιού!

Η οινοποίηση γίνεται ακολουθώντας ασυμβίβαστα τις πλέον μοντέρνες τάσεις  της οινολογίας. Αρχικά η εκχύλιση των στεμφύλων στον μούστο βελτιστοποιεί την ποικιλιακή αρωματική ένταση και στην συνέχεια το κρασί κερδίζει γευστικά και ολοκληρώνει την γευστική του αρμονία παραμένοντας για 4 μήνες επί των οινολασπών του (sur lies). Η φυσική σταθερότητα της τεχνικής αυτής δίνει το δικαίωμα να εμφιαλωθεί το κρασί αυτό χωρίς καμιά άλλη επέμβαση.

Με παρεμφερή οινοποίηση και εμφιάλωση, ξετυλίγοντας τον ΜΙΤΟ, φτάνει στο Sauvignon balnc – Ασύρτικο.

Ξέρουμε τον συνδυασμό αυτό από την βόρειο Ελλάδα. Στην Αιγιαλεία το Ασύρτικο εκφράζει και την τυπικότητα της ποικιλίας αλλά και το terroir της περιοχής, με την ορυκτότητα και τα εσπεριδοειδή που διακρίνουμε σε όλα της τα κρασιά.  Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικά αρωματικό και ιντριγκαδόρικα κομψό, γευστικό και απολαυστικό.

Προσκλήσεις για την Έκθεση WESTIA μπορείτε να εκτυπώνετε εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life