Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επανέρχεται στο Λιθογραφείον της Πάτρας η παράσταση "Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»

Επανέρχεται στο Λιθογραφείον της Πάτρας ...

Στις 12 και 13 Απριλίου 2016, στις 21.30

Η παράσταση «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» έχει ήδη παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας αλλά και στο Λιθογραφείον, στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2016.

Τώρα η παράσταση επιστρέφει για δύο βραδιές στο Λιθογραφείον, στις 12 και 13 Απριλίου 2016, στις 21.30 το βράδυ. O λόγος του Μακρυγιάννη λοιπόν, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, και πάλι στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον.

Ο ηθοποιός Θανάσης Σαράντος που τον περασμένο χειμώνα συμμετείχε και στην παράσταση «Η Ζωή του Γαλιλαίου» σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου, εμπνεύστηκε, σκηνοθέτησε και παρουσιάζει τα "Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα".

"Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή", έλεγε ο Μακρυγιάννης, ήρωας του σπαθιού και της πένας, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την "απελέκητη γραφή" του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος αποφάσισε να παρουσιάσει την παράσταση με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατό του Μακρυγιάννη (1797-1864). Το έργο πρωτοανέβηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα και στην γενέτειρα του ήρωα, στο Κροκύλειο Φωκίδος.

Δείγμα της δημώδους γλώσσας στη νεοελληνική γραμματεία, τα "Απομνημονεύματα" είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα, που θα θελήσει να την ιστορήσει πάνω στο χαρτί. Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται.

Μια παράσταση, μάθημα ιστορίας, για όλους και ειδικά για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, μια και παρουσιάζει με ιδανικό τρόπο τμήματα της διδακτέας τους ύλης.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-διασκευή-ερμηνεία-φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Μουσική επί σκηνής: Στέλιος Βαρβέρης (πολίτικη λύρα, ούτι, σάζι, μπουζούκι, γιαλί ταμπούρ)

Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης

Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: Γιώργος Φουκαράκης

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς.

Διάρκεια: 70 λεπτά.

Το Λιθογραφείον βρίσκεται στην Μαιζώνος 172Β και Τριών Ναυάρχων.

Τηλέφωνο: 2610328394.

Εισιτήρια - Κανονικό 12€ και 8€ μειωμένο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture