Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Ντέρμπι από τα παλιά στο ΟΑΚΑ-Ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα της ΑΕΚ

Α1 μπάσκετ: Ντέρμπι από τα παλιά στο ΟΑΚ...

Οι τυπικά γηπεδούχοι, πράσινοι επιβλήθηκαν με 78-71 του μαχητικού, δικεφάλου

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ανέλαβε δράση στις κρίσιμες στιγμές για τον Παναθηναϊκό και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να πανηγυρίσει ούτε αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ (78-71).

Ανήμερα της επετείου από τον θρίαμβο του 1968, η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το να κερδίσει τον Παναθηναϊκό μετά από 2.921 ημέρες, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο λόγος; Έλιοτ Ουίλιαμς!

Ο Αμερικανός γκαρντ έσωσε το "τριφύλλι" (78-71) για ακόμη μια φορά, εν προκειμένω σημειώνοντας οκτώ πόντους στα τελευταία 2'23'', κι ενώ η "Ένωση" είχε φτάσει σε σημείο να προηγηθεί με τέσσερις (63-67) στο 35'21'' και 70-71.

Οποιαδήποτε αναμέτρηση μεταξύ τους δεν παύει ν' αποτελεί ντέρμπι, επομένως το γόητρο φτάνει και περισσεύει. Περίπου 5.000 κόσμου σκέφτηκαν ακριβώς αυτό και βρέθηκαν στις εξέδρες του κοινού ΟΑΚΑ, το θέαμα δεν τους αποζημίωσε, αλλά τουλάχιστον το ενδιαφέρον ως προς την εξέλιξη έφτανε και περίσσευε.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, αλλά στο φινάλε αυτό που μετράει είναι πως πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, διατηρώντας τις όποιες (ελάχιστες) πιθανότητες έχει για την πρωτιά στη regular season.

Περιμένει βέβαια ένα θαύμα από το Ρέθυμνο, το οποίο την τελευταία αγωνιστή αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Όσο για την ΑΕΚ; Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία απέναντι στους δύο "αιώνιους". Αυτή τη φορά γιατί στα τελευταία μέτρα της κούρσας δεν είχε την ψυχραιμία για να "καθαρίσει" το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-32, 57-56, 78-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4(1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 4(1), Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 2, Καλάθης 10(1), Παπαγιάννης 3, Ουίλιαμς 24(1), Χάντερ 4.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα 4, Χέρστον 7(1), Μιλόσεβιτς 8, Γκριν 3(1), Μαυροκεφαλίδης 16(2),  Κάρτερ 4(1), Μπράουν 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5(1), Καλαμπόκης 9(1), Μαυροειδής 6.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α1 μπάσκετ: Ο Απόλλων Carna στα ίσα τον Ολυμπιακό-Ηττήθηκε με 77-72 στην Περιβόλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports