Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Με επιτυχία η διάλεξη-συζήτηση με την ηθοποιό Βάσω Σακελλάρη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία η διάλεξη-συζήτηση με...

Μίλησε σε εκδήλωση της «Κοινοτοπίας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη-συζήτηση με τη Βάσω Σακελλάρη και θέμα πως εφαρμόζεται η υποκριτική τέχνη και πως εμπλέκεται το θέατρο στην καθημερινή μας ζωή, "επαγγελματική", "κοινωνική", "οικογενειακή" από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Tοπία www.koinotopia.gr

Στη διάλεξη που οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινο_Τοπίας για την προαγωγή του πολιτισμού σε όλες του τις μορφές μίλησε η Βάσω Σακελλάρη ηθοποιός - Ε.Ε.Π. του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, με αντικείμενο τη διδασκαλία της Υποκριτικής τέχνης.

Την ομιλήτρια προλόγισε η Χριστίνα Κόκκοτα, Φιλόλογος, Θεατρολόγος, μέλος της Ένωσης κριτικών θεάτρου Ελλάδος, Συγγραφέας βιβλίων για το θέατρο.

Την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε με την ομιλήτρια αλλά και με την Χριστίνα Κόκκοτα και που επεκτάθηκε σε πολλές άλλες παραμέτρους που αφορούν το θέατρο και τη θεατρική παιδεία συντόνισε εκ μέρους της Κοινο_Τοπίας η Βάσω Πετροπούλου.

Η Βάσω Σακελλάρη μεταξύ άλλων είπε: Το θέατρο και την τέχνη της υποκριτικής θα μπορούσαμε να τα συναρτήσουμε με την επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή μας ζωή. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα εκφραστικά εργαλεία του ηθοποιού -λόγος, κίνηση, σώμα- είναι πολύ σημαντικά και βρίσκουν εφαρμογές και στους τρεις προαναφερόμενους τομείς της ζωής μας.

Στον επαγγελματικό τομέα και κυρίως στα επαγγέλματα που στηρίζονται στο λόγο, η σωστή διαφραγματική αναπνοή και η ορθοφωνία δημιουργούν ένα λόγο ρέοντα και καθηλωτικό. Στις διαπροσωπικές μας σχέσεις επίσης ο λόγος ως μέσο επικοινωνίας, η στάση του σώματος που είναι δηλωτική συναισθημάτων και η άνεση, μας βοηθούν ιδιαίτερα. Στην οικογενειακή μας ζωή καλό είναι να στρέψουμε τα παιδιά μας στο καλό παιδικό θέατρο και στο θεατρικό παιχνίδι.

Επίσης να βλέπουμε καλό θέατρο και να ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας με κάποιον άλλο. Το θέατρο είναι τέχνη παιδαγωγική, ομαδική και μας μαθαίνει στη συλλογικότητα, στην προσφορά και τη συνεργασία.

Η Βάσω Σακελλάρη γεννήθηκε στην Πάτρα. Φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών στο Νομικό Τμήμα. Αριστούχος του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν, συνεργάστηκε μαζί του ως επαγγελματίας ηθοποιός.

Δούλεψε με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες της εποχής της σε σοβαρούς θιάσους. Διδάσκει υποκριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Παίζει ως ηθοποιός και σκηνοθετεί παραστάσεις με φοιτητές της, στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture