Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Θετικά τα σχόλια για την παράσταση "Ω, τι κόσμος μπαμπά"- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θετικά τα σχόλια για την παράστασ...

Μια σαρκαστική αλλά βαθιά ανθρώπινη σάτυρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Πέμπτη στο Royal Theater(Παλιό Πτωχοκομείο Πατρών) η λαμπερή πρεμιέρα της παράστασης "Ω, τι κόσμος μπαμπά" του συγγραφέα Κώστα Μουρσελά και σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου.

Η σκηνοθετική σφραγίδα του κου Βασιλόπουλου, τα ιδιαίτερα σκηνικά και ο εξαιρετικός φωτισμός σε συνδυασμό με την ερμηνεία των ερασιτεχνών ηθοποιών κέντρισε το ενδιαφέρον των καλεσμένων.

Πλήθος κόσμου τίμησε και στις επόμενες παραστάσεις με την παρουσία του τη θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπ/σης Αχαΐας "Ρωγμή",  ανάμεσά τους και σπουδαία πρόσωπα της Αχαικης Πρωτευουσας, όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας, οι οποίοι συγχάρηκαν θερμά τους συντελεστές του έργου.

Το απαιτητικό κοινό της Πάτρας ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μιας ερασιτεχνικής ομάδας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν πως η "Ρωγμή" ξεπέρασε το επίπεδο του ερασιτεχνικού θεάτρου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η θεατρική ομάδα δέχτηκε και αγκάλιασε θερμά και άτομα εκτός του χώρου της εκπαίδευσης για να την πλαισιώσουν.

Πρόκειται για μια σαρκαστική αλλά βαθιά ανθρώπινη , διαχρονική και όσο ποτέ επίκαιρη σάτυρα, περνώντας εκατοντάδες μηνύματα στους θεατές της.

Το έργο δεν έχει συγκεκριμένη υπόθεση , είναι στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής και τρέλας. Παρελαύνουν πολλά πρόσωπα που άλλοτε συζητούν, άλλοτε τραγουδούν, παρεκτρέπονται , αποκαλύπτονται και αποκαλύπτουν. Πρόσωπα της Ελλάδας, της κρίσης, οικονομικής και κρίσης ταυτότητας.

Το κεντρικό τραγούδι της παράστασης δίνει και το στίγμα της: Σε τι κόσμο μπαμπά με έχεις φέρει να ζήσω, δεν μου κάνει μαμά επιστρέφεται πίσω...

Παραστάσεις
Μάρτιος: 24,25,26,27
Απρίλιος : 1,3,8,9,10,15,16
Παρασκευή 9:00μ.μ.
Σάββατο-Κυριακή :8:30μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου : 7ευρώ
Φοιτητικό: 5 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6980 40 35 57

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Περικλής Βασιλόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Άγγελος Δημακίδης
Φωτισμός: Νίκος Σωτηρόπουλος
Μουσική: Νίκος Βαμβακάς
Χορογραφία-κίνηση: Μαριάννα Χριστοπούλου
Χειρισμός φωτισμών και ήχου: Νάσος Φιλιπόπουλος
Αφίσα παράστασης-γραφικά: Γεώργιος Μάριος Δημακίδης
Παναγιώτης Δημακίδης
Φωτογραφίες παράστασης: Απόστολος Καλλιακμάνης
Κατασκευή σκηνικού: Κυριάκος Χωρίτος
Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος
Κατασκευές: Στεφανία Ανδριοπούλου
Νάντια Παπαγεωργίου

ΠΑΙΖΟΥΝ

Ανδριοπούλου Στεφανία
Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος
Δημακίδης Άγγελος
Ιγγλέσης Γιάγκος
Λάζου Κάκια
Μανόνα Αναστασία
Μυλωνά Έφη
Ξυπολιάς Χρήστος
Παναγιωτόπουλος Βαγγέλης
Παναγόπουλος Διονύσης
Παπαγεωργίου Νάντια
Παράμερος Γεώργιος
Πασβάνογλου Χριστίνα
Πολίτη Βάσω
Σπηλιωτόπουλος Δημήτρης
Χωρίτος Κυριάκος

Σπουδαιο ρόλο στην επιτυχία της παράστασης συνέβαλε και η μουσική που έντυσε το έργο. Τη μουσική για τα τραγουδια της παραστασης  εγραψε ο μουσικός Νίκος Βαμβακας δουλευοντας κ τις φωνες της ομαδας, η χορογραφία κινησιολογια ειναι της Μαριάννας Χριστοπούλου η οποια βοηθησε τους ηθοποιους να γνωρισουν το σωμα τους και να του αλλαξουν συμπεριφορα για χαρη του εργου, καθως και τα σκηνικα του Άγγελου Δημακίδη που έδωσαν μια μοναδικη πινελιά και το εκαναν να ξεχωριζει απο την πρωτη κι ολας στιγμη.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος γνωστός εδώ και χρόνια στο είδος του τελειοποίησε την παρασταση με εναν φωτισμο που θα ζηλευε καθε επαγγελματικός θίασος. Την ίδια ώρα, το χαμηλό εισιτήριο αποτέλεσε τη βασική επιδίωξη της ομάδας γιατί καταλαβαίνουμε τον αγώνα της ελληνικης οικογένειας ως εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture