Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο συριακής καταγωγής Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δηλώνει: «Θα δεχτούμε Σύριους πρόσφυγες πολέμου, όχι μετανάστες»

Ο συριακής καταγωγής Δήμαρχος Ανδραβίδας...

Εξηγεί γιατί αρχικά υπήρξε αντίδραση για τη διαμόρφωση Κέντρου Υποδοχής

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθούν περίπου 300 πρόσφυγες σε παραθεριστικό κέντρο LM Village στην παραλία Μυρσίνης της Ηλείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας. Πρόκειται για το παραθεριστικό κέντρο.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, συριακής καταγωγής ο ίδιος δηλώνει για τις εξελίξεις, «ξεσηκωθήκαμε γιατί δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Υπήρχαν ασάφειες που δημιούργησαν ένα κακό κλίμα ακόμα και για αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν. Ποιος θα τους βοηθήσει; Ποιος θα τους φυλάξει; Πόσο θα μείνουν; Πόσοι θα έρθουν;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος, ως προς τις ασάφειες που υπάρχουν από την πλευρά της πολιτείας.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε, αρκεί να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Έχω συνάντηση με τον κ. Βίτσα στις 11 η ώρα σήμερα, ώστε να του δώσω και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Καταλαβαίνουμε ποιο είναι το πρόβλημα και θέλουμε να βοηθήσουμε. Βασική προϋπόθεση είναι ότι θα δεχτούμε Σύριους πρόσφυγες πολέμου και όχι μετανάστες. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Εμείς μέχρι 300 άτομα μπορούμε να φιλοξενήσουμε. Να αναλάβει η πολιτεία τη φύλαξη, τη σίτιση και την ιατρική περίθαλψη των ανθρώπων αυτών» τόνισε εν συνεχεία ο κ. Μοράντ.

Ταυτόχρονα σχολίασε και το γεωπολιτικό «παιχνίδι» πολέμου που γίνεται γύρω από τη Συρία, «τα κράτη γύρω από τη Συρία παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Όταν έχεις πλούτο, αρχίζουν όλοι να θέλουν να τον μοιραστούν. Υπάρχουν συμφέροντα της Τουρκίας, της Αμερικής της Σαουδικής Αραβίας, των Ρώσων. Η Τουρκία παίζει και το παιχνίδι με τους δουλέμπορους», ενώ τόνισε ότι «οι Έλληνες έχουν ζήσει την προσφυγιά. Οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα. Πρέπει να βοηθήσουμε σαν άνθρωποι», υπογράμμισε μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος κατάγεται από την Συρία, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια όπου έχει αποκτήσει οικογένεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις