Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απέχουν οι δικηγόροι μέχρι τις 15 Απριλίου- Εμπλοκή στην απονομή της δικαιοσύνης και σοβαρές οικονομικές συνέπειες, από την αποχή

Πάτρα: Απέχουν οι δικηγόροι μέχρι τις 15...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ζήτημα ζωής και θανάτου χαρακτηρίζει το φορολογικό και το ασφαλιστικό ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος

Στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συμμετείχε  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νίκος Παπάκος. Η Ολομέλεια αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή των δικηγόρων έως τις 15 Απριλίου. Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr o Νίκος Παπάκος, ο αγώνας συνεχίζεται και τον χαρακτήρισε ως ζήτημα ζωής και θανάτου. Οι οικονομικές συνέπειες για τους δικηγόρους εξαιτίας της αποχής είναι πολύ σοβαρές όπως είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο κλάδος έχει ούτως ή άλλως φτωχοποιηθεί και πως το νομοσχέδιο για το φορολογικό - ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε βίαιη έξοδο από το επάγγελμα πολλούς δικηγόρους, καθώς δεν θα μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους.

Πάτρα Aνθρώπινη αλυσίδα έφτιαξαν οι δικηγόροι έξω από το ...

Ήδη , όπως αναφέρει στο thebest.gr tο 50% των δικηγόρων έχει κάνει ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών στο ταμείο νομικών και πως με το νέο νομοσχέδιο η κατάσταση θα χειροτερέψει. "Δεν θα υπάρχει εισπραξιμότητα" σχολιάζει.

Πάτρα: Αποκλείουν τα Δικαστήρια την Τρίτη οι δικηγόροι ...

Πάτρα: Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι - Thebest.gr

Πάγια θέση του δικηγορικού σώματος,είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και η έναρξη διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Εμπλοκή παρατηρείται την ίδια ώρα και στην απονομή της δικαιοσύνης, η οποια έτσι κι αλλιώς, σε πολλές περιπτώσεις, απονέμεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Λόγω της συνεχιζόμενης αποχής αναβάλλονται δίκες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, παρατηρεί ο κ. Παπάκος, ωστόσο "και για μας το πρόβλημα είναι επίσης σοβαρό. Ο αγώνας μας έχει να κάνει με την προσωπική μας διαβίωση και την αξιοοπρέπειά μας κι έχουμε πάρει πάνω μας τον αγώνα και για όλη την ελληνική κοινωνία, καθώς το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τον δικό μας κλάδο".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Απέχουν οι δικηγόροι, αναβάλλονται δίκες - Thebest.gr

Πάτρα: Δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι ...

Aπέχουν έως τις 29 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι της Πάτρας ...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις