Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Συνεχίζονται με εντάσεις οι προετοιμασίες στο Hot Spot της Μυρσίνης

Ηλεία: Συνεχίζονται με εντάσεις  οι προε...

Στο "βάθος" η Μιμόζα

Με εντάσεις συνεχίζεται η προετοιμασία στο παραθεριστικό κέντρο LM Village στη Μυρσίνη, προκειμένου να υποδεχθεί πρόσφυγες. Τις τελευταίες ώρες αυξάνονται οι αντιδράσεις, όχι τόσο από την τοπική κοινωνία της Μυρσίνης που είναι άρρηκτα δεμένη, όσο από άλλες περιοχές του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Την 25η Μαρτίου ο διοικητής της 117 ΠΜ μαζί με προσωπικό της μονάδας και τον αντιδήμαρχο Φυλής Γιώργο Κρητικό βρέθηκαν στο παραθεριστικό κέντρο, έγινε αυτοψία εκ νέου και εκφράστηκαν οι αντιδράσεις του δήμου Φυλής, ως προς την προστασία του χώρου. Έγινε σύμφωνα με πληροφορίες συζήτηση για να μεταφερθούν σε αποθηκευτικούς χώρους - πιθανότατα στην 117 ΠΜ - τα έπιπλα και ο εξοπλισμός των 38 κατοικιών και προφανώς θα αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία την κάλυψη των κλινών κατά τέτοιο τρόπο που θα αυξηθεί η χωρητικότητα. Μάλιστα με βάση τις ίδιες πηγές υπάρχουν ανάλογες εντολές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να προχωρήσει η μεταφορά και αποθήκευση του εξοπλισμού. Κάτι που μπορεί να συμβεί και σήμερα το πρωί.

Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται από την περασμένη Πέμπτη - που όπως αναφέραμε στο ρεπορτάζ μας - μετέβη κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ για τον έλεγχο του δικτύου. Όμως αυτό το πρόβλημα - καθώς λείπουν σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά καλώδια - μπορεί να λυθεί με παρέμβαση ιδιωτικού συνεργείου άμεσα.

Ο εκπρόσωπος του δήμου Φυλής αντιδήμαρχος κ. Κρητικός που βρέθηκε χθες και προχθές στη Μυρσίνη επέμεινε σε δηλώσεις του στο ilialive.gr πως προτεραιότητα του δήμου είναι η προστασία της περιουσίας του παραθεριστικού κέντρου και της περιοχής. Αναχώρησε χθες το μεσημέρι για Αθήνα με σκοπό να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες, για το θέμα.

Εκτιμάται όμως πως η υπόθεση “εγκατάσταση προσφύγων στο LM Village” είναι θέμα του υπουργείου Εθνικής άμυνας και αυτό θα αποφασίσει πότε και πόσοι Σύροι μετανάστες θα μεταφερθούν.

Σε γενική συνέλευση που έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ενημέρωσε τους κατοίκους για τα θέματα που αφορούν την ιδιοκτησία του LM Village καθώς όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία, υπάρχουν οφειλές και εκκρεμότητες σε εργαζόμενους και προμηθευτές από προηγούμενες χρήσεις και αυτό αποτελεί ένα από τα πρώτα που ενδιαφέρει τους κατοίκους. Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για τη φιλοξενία προσφύγων αυτές ήταν μάλλον “χλιαρές”.

Τέλος πέρα από το παραθεριστικό κέντρο στη Μυρσίνη, επανέρχεται με έντονη φημολογία στο προσκήνιο, η πιθανή χρήση της Μιμόζας, του παραθεριστικού κέντρου για το προσωπικό της 117 ΠΜ Ανδραβίδας, στην Κυλλήνη.

ilialive

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις