Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερντογάν: Ανίκανες οι ευρωπαϊκές Αρχές, να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες

Ερντογάν: Ανίκανες οι ευρωπαϊκές Αρχές, ...

Συλλάβαμε αυτόν τον τύπο στο Γκαζίαντεπ, τον απελάσαμε, τον στείλαμε πίσω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις βελγικές αρχές για την "ήπια" στάση που τηρούν απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δώσουν λόγο για την ανεπάρκεια των υπηρεσιών πληροφοριών μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που ενοχλήθηκε σφόδρα από την παρουσία φιλοκούρδων διαδηλωτών κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές αποδείχθηκαν "ανίκανες", αφού η Άγκυρα απέλασε, τον περασμένο Ιούλιο, τον έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών αλλά κατόπιν εκείνος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ερντογάν έχει κατ' επανάληψη εξομοιώσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) με το Ισλαμικό Κράτος λέγοντας ότι και οι δύο είναι τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ κατηγορεί την Ευρώπη ότι δεν καταδικάζει τη δράση των Κούρδων στην Τουρκία.

Οι Βέλγοι "επέτρεψαν σε μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης να στήσουν σκηνές ακριβώς δίπλα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιτρέπουν την επίδειξη φωτογραφιών των τρομοκρατών, άφησαν τις σημαίες τους να υψωθούν εκεί", είπε σε ομιλία του στην πόλη Σοργκούν. "Και τι έγινε, μόλις δυο ημέρες μετά;", συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, καταδικάζοντας τις ευρωπαϊκές αρχές επειδή άφησαν ελεύθερο τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, τον έναν από τους δύο αδελφούς που ανατινάχθηκαν στις Βρυξέλλες.

"Τόσο ανίκανες κυβερνήσεις... Συλλάβαμε αυτόν τον τύπο στο Γκαζίαντεπ, τον απελάσαμε, τον στείλαμε πίσω. Αυτοί οι κύριοι δεν έκαναν ότι ήταν απαραίτητο και τον άφησαν ελεύθερο τον τρομοκράτη".

"Αδελφοί μου, η τρομοκρατία δεν είναι πρόβλημα μιας μόνης χώρας, είναι όλου του κόσμου. Θεού θέλοντος, θα το καταλάβουν", πρόσθεσε.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις