Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Σύσκεψη φορέων για τους χώρους στέγασης προσφύγων-Δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι χώροι λέει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση -Στον Πρωθυπουργο για διευκρινίσεις οι φορείς - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα: Σύσκεψη φορέων για τους χ...

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

12.52 πμ: Στην διευκρίνιση οτι δεν έχουν βρεθεί ακόμη χώροι για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα και οτι αυτό θα γίνει από την ειδική επιτροπή που θα οριστεί, προχώρησε νωρίτερα στη διάρκεια της σύσκεψης για το προσφυγικό, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σάκης Παναγιωτόπουλος.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα ζητήσουν οι φορείς της περιοχής με επικεφαλής την Περιφέρεια προκειμένου να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

 

11.54πμ:Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η κρίσιση σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας για το Προσφυγικό και την δημιουργία  hot spot  στην περιοχή μετά το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας μεταναστών.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και συμμετέχουν Δήμαρχου από τις πόλεις των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι της εκκλησίας και φορείς.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας στην εισήγησή του έκανε λόγο για την αναγκαιότητα να υπάρξη ενιαία κατευθυνση από τους Δημάρχους των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας στο θέμα, ενώ ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων, Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σημείωσε πως υπάρχει έλλειμμα κυβερνητικού σχεδιασμού.

"Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οτι χρειαστεί στους πρόσφυγες αλλά δεν θέλουμε να δημιουργηθούν γκετο" τόνισε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Δυτ. Ελλάδα: Σήμερα η σύσκεψη φορέων για τους χώρους στέγασης προσφύγων-Ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις-Ποιοι χώροι "παίζουν"

 

ΟΧΙ λένει και κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα δημιουργία κέντρου, στην περιοχή. Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπολιτιστικών Συλλόγων Νοτίου Τομέα αναφέρεται:

"Μετά από πληροφορίες και από τα ΜΜΕ Ελληνικά και Διεθνή, σχεδιάζεται η ίδρυση κέντρο μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Νότιου Τομέα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους φόβους και τις αντιδράσεις των κατοίκων, που εισπράττουμε σε καθημερινή βάση, ζητούμε τη δική σας θέση για το θέμα, γιατί σε περίπτωση που τα ποιο πάνω, είναι βάσιμα και αληθή, οι πολίτες θα αντιδράσουν, αγωνιστικά για την αποτροπή ίδρυσης των κέντρων αυτών.

Μη ξεχνάτε, ότι η Πάτρα έχει στο παρελθόν θρηνήσει ακόμα και νεκρούς και περιστασιακά άλλων εγκληματικών ενεργειών, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις